Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Francuska književnica diže tužbu

Čelniku MMF-a prijeti i druga tužba: 'Napao me poput napaljene čimpanze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelniku MMF-a prijeti još jedna tužba za seksualno zlostavljanje, i to od strane francuske književnice Tristane Banon.

Književnica tvrdi da ju je prije devet godina Dominique Strauss-Kahn napao poput 'napaljene čimpanze'. Tada ga je intervjuirala dok je bio na funkciji ministra financija. Još 2007. godine Tristane je opisala napad u televizijskoj emisiji, no u montaži su, tvrdi, izbacili dio u kojem je imenovala napadača Strauss-Kahna, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dosada na Boradwayu Strauss-Kahn sa smiješkom na licu premješten u luksuznu kuću Slika nije dostupna Ministrica financija Krenula utrka: Francuska ministrica objavila kandidaturu za MMF

>> Čelnik MMF-a predosjećao: Optužit će me za silovanje na parkiralištu!

Sada njeni odvjetnici najavljuju podizanje tužbe. Kad se napad dogodio, tada 20-godišnja djevojka nije ga prijavila, tvrdi, zbog nagovora vlastite majke, regionalne vijećnice socijalista i obiteljske prijateljice Strauss-Kahnove obitelji. Naime, Banon je kumče drugoj supruzi čelnika MMF-a.

Odvjetnik Tristane Banon, David Koubbi kaže da je njegova klijentica bila izvan sebe kad je čula da je Strauss Kahn napao sobaricu u njujorškom hotelu. 'Ali u isto vrijeme, nije bila iznenađena, kazao je.

Po francuskom zakonu, optužba za seksualni napad mora biti podignuta u roku od tri godine, ali optužba za pokušaj silovanja može se podignuti do deset godina nakon događaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene