Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odrezali su mu glavu

Odrubili glavu mladiću kojeg su držali kao roba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peteročlana britanska obitelj držala je 26-godišnjeg mladića kao roba. Mučili su ga, a na kraju i zaklali.

Obezglavljeno tijelo je bilo nađeno u jezeru, a za ubojstvo je krivom proglašena peteročlana britanska obitelj. Oni su držali 26-godišnjaka kao roba i izrabljivali ga prije nego su ga ubili. Michaela Gilberta su udarili palicom, gađali ga, pretukli i zadali mu ubodnu ranu, a sve su to snimili. On je nekoliko puta uspio pobjeći, ali uvijek su ga uspjeli vratiti. Obezglavljeno tijelo su bacili u Plavu lagunu u Arleseyu, a otkrila su ga dva ribara. Na tijelu, osim glave, nije bilo ni laktova te koljena. Komadi tijela su se nalazili u vrećici koja je također bila baćena u jezero.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istražitelji traže svjedoke Ispred zgrade suda ostavljena ljudska glava, malo dalje pronađen i torzo Slika nije dostupna Nastavio spavati nakon što ga je metak pogodio u glavu

Za ubojstvo su osuđeni 27-godišnji James Watt, njegova 29-godišnja djevojka Natasha Oldfield i 22-godišnja Nichola Roberts, djevojka Jamesova brata Roberta. 20-godišnji pak je Robert, kao i njegova 58-godišnja majka Jennifer Smith-Dennis, osuđen za sudjelovanje. Treći brat, 25-godišnji Richard Watt, sve je već ranije priznao. I on je također osuđen za sudjelovanje, javlja Daily Mail.

Gilbert je upoznao Jamesa Watta u dječjem domu kada su imali 15 godina. 'Gilbert je morao izvršavati različite zadatke, a podvrgavali su ga i različitim bizarnim napadima. Na primjer morao je štapom napadati velikog guštera, kojeg su držali kao kućnog ljubimca, sve dok ga nije napao repom', rekao je tužitelj Stuart Trimmer. James se ponekad i predstavljao kao Michael i tako dizao njegov novac. U tijelu ubijenog mladića pronađene su tablete protiv bolova, ali i za smirenje.

'Ovo je neobičan slučaj u kojem nije bilo motiva poput krađe, osvete, pohlepe ili ljubomore. Ne mogu se načuditi stupnju nehumanosti u ovom slučaju', rekao je inspektor Jon Humphries. 'Zadovoljni smo suđenjem. Ovo je bilo traumatično iskustvo za našu obitelj. Ništa nam neće vratiti Michaela, ali nadam se da će ovaj slučaj spasiti druge, koji se nalaze u sličnoj situaciji', dodala je Michaelova 31-godišnja sestra Chrissy.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene