Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odluka o Kosovu tek nakon predsjedničkih izbora u Srbiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o konačnom statusu Kosova bit će odgođena do početka proljeća, izjavio je povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn u četvrtak, dan nakon što je Srbija odredila da će se predsjednički izbori u zemlji održati 20. siječnja.

Rehnova izjava dosad je najjasnija naznaka da će EU odgoditi bilo kakvu odluku do poslije izbora u Srbiji, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije" Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih

"Konačno rješenje pitanja Kosova bit će dogođeno do početka proljeća", rekao je Rehn za finski dnevnik Uutispaiva Demari.

"Rješenje se mora naći. Sadašnja situacija nije održiva", dodao je Rehn.

On nije naveo razlog odgode. Međutim, diplomati EU-a izjavili su da su se ministri vanjskih poslova zemalja članica neformalno dogovorili ovog tjedna da neće žuriti s odlukom o Kosovu ako datum srbijanskih izbora bude službeno potvrđen.

Proljeće počinje 21. ožujka i ministri vanjskih poslova EU-a trebaju održati ključni sastanak u Sloveniji 28. i 29. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene