Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To nikad ne rade'

Odgodili let kako bi se sin oprostio s umirućom majkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da zaposlenici United Airlinesa (UA) predvođeni kapetanom aviona, nisu prekršili 'stoijedno' pravilo, njihov putnik Kerry Drake ne bi se stigao oprostiti s umirućom majkom.

Drake je tog jutra 24. siječnja primio vijest kako mu majka - umire. Već je dulje vrijeme bolovala od reumatskog artritisa, te je naposlijetku završila u bolnici, bez nade za oporavak. Kako bi stigao do majke u gradu Lubbock u državi Texas, taj je stanovnik San Francisco rezervirao kartu na letu United Airlines, sa samo 40 minuta razlike između drugog leta u Houstonu. To je za američke pojmove - prava 'vremenska lutrija'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Misterij kvara Boeinga: Pronađeni neučvršćeni dijelovi na nekoliko zrakoplova Austrian Airlines Iz Beča za New York Let za pamćenje: Avion se nakon dva sata leta morao vratiti natrag na polazište, a razlog bi vas mogao prilično iznenaditi

>> Šesteročlana obitelj izbačena iz aviona zbog previše djece

U trenutku kad je polazak prvog leta odgođen, Drake je pomislio kako će propustiti let za Lubbock, zadnji tog dana. Tako shrvan jednostavno je počeo neutješno plakati u avionu. Posada aviona mu je odmah priskočila u pomoć, rekavši kako će učiniti sve što mogu. Informacije o Drakeovom planu leta i čitavu njegovu tužnu priču su prenijeli kapetanu aviona UA. U trenu kad je zrakoplov sletio, a on krenuo očajnički trčati do izlaza i idućeg zrakopolova, dočekalo ga je kabinsko osoblje uz rečenicu ' 'Gospodine Drake, očekivali smo vas'.

Naime, nakon što je čuo za Drakeovu priču, kapetan prvog aviona UA se čuo s kolegama, koji su trebali poletjeti za Lubbock, objasnio im situaciju i oni su odlučili odgoditi polazak - sve do Drakevog dolaska. I kad je konačno sjeo na avion, koji je čekao samo njega, shvatio je što su učinili za njega.

' Emocije su me potpuno obuzele. Čak mi je i prtljaga stigla na vrijeme, za što se pobrinula zemaljska ekipa zračne luke Houston, ispričao je za CNN.

Drake je uspio stići na vrijeme u bolnicu kako bi se zauvijek oprostio od majke

' U jednom je trenutku otvorila oči i mislim kako me prepoznala' , rekao je Drake, koji je čitavu noć proveo uz majčin bolesnički krevet. Umrla je idućeg dana, pred jutro.

Kerry Drake je nakon svega odlučio napisati pismo aviokompaniji United Airlines, kako bi se zahvalio svakom članu njihove ekipe, koji su mu omogućili oproštaj s majkom.

Glasnogovornica UA je izjavila.'Naši su zaposlenici doista dali sve od sebe tog dana kako bi pomogli našem putniku.' Poznavatelji načina rada u američkim aviokompanijama tvrde kako se takvo što gotovo nikada ne događa, jer ocjene  rada njihovih zaposlenika ovise upravo o njihovom striktnom držanju zacrtanih planova, jer se kompanije međusobno natječu kako bi imale što točnije vrijeme dolaska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene