Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Njemačkoj

Od bakterije u Njemačkoj preminula i 14. osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj je u umrla četrnaesta osoba zaražena bakterijom escherihia coli.

Informaciju da je u Njemačkoj od bakterije E coli umrlo 14 ljudi prenose njemački mediji. Prije toga od enterohemoragične escherichije coli (EHEC) preminula i 91-godišnja žena. Iako je u Njemačkoj umrlo 14 žrtava te bakterije, Institut Robert Koch priznaje samo tri smrtna slučaja koja se direktno pripisuju EHEC-u. Enterohemoragična E. coli patogeni je oblik ove bakterije koja može izazvati proljev, hemolitičko-uremički sindrom i smrtonosni ishod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prirodni razvoj Đikić: Nova vrsta E. coli nastala je evolucijskom selekcijom Slika nije dostupna Obolijevanja će potrajati mjesecima? 'Ovu bakteriju dosad nismo vidjeli'

Institut je potvrdio da je 319 pacijenata zaraženih EHEC-om razvilo ozbiljne bubrežne probleme, tj. hemolitičko uremički sindom (HUS) koji je potencijalno smrtonosan. Ravnatelj odjela za renologiju u Ludenscheidu Jan Gall je izjavio da se godišnje zabilježi oko 1.000 slučajeva ECEH-a, dok je sada u samo 10 dana zabilježeno oko 1.200.

Istovremeno ne samo njemačke, već i europske zdravstvene vlasti, traže uzrok bakterijske zaraze za koju se vjeruje da je povezana s konzumiranjem sirovog povrća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene