Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačkoj je u umrla četrnaesta osoba zaražena bakterijom escherihia coli.


Informaciju da je u Njemačkoj od bakterije E coli umrlo 14 ljudi prenose njemački mediji. Prije toga od enterohemoragične escherichije coli (EHEC) preminula i 91-godišnja žena. Iako je u Njemačkoj umrlo 14 žrtava te bakterije, Institut Robert Koch priznaje samo tri smrtna slučaja koja se direktno pripisuju EHEC-u. Enterohemoragična E. coli patogeni je oblik ove bakterije koja može izazvati proljev, hemolitičko-uremički sindrom i smrtonosni ishod.

Institut je potvrdio da je 319 pacijenata zaraženih EHEC-om razvilo ozbiljne bubrežne probleme, tj. hemolitičko uremički sindom (HUS) koji je potencijalno smrtonosan. Ravnatelj odjela za renologiju u Ludenscheidu Jan Gall je izjavio da se godišnje zabilježi oko 1.000 slučajeva ECEH-a, dok je sada u samo 10 dana zabilježeno oko 1.200.

Vezani članci Maske Zaštitne maske iz kućne radinosti postaju sve kreativnije, ali nismo sigurni koliko će im pomoći Epidemija koronavirusa u svijetu Ovo su posljednji dijelovi Zemlje na kojima nema koronavirusa: "Voljela bih biti optimistična i vjerovati da virus neće stići. Ali..."

Istovremeno ne samo njemačke, već i europske zdravstvene vlasti, traže uzrok bakterijske zaraze za koju se vjeruje da je povezana s konzumiranjem sirovog povrća.