Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Njemačkoj je u umrla četrnaesta osoba zaražena bakterijom escherihia coli.


Informaciju da je u Njemačkoj od bakterije E coli umrlo 14 ljudi prenose njemački mediji. Prije toga od enterohemoragične escherichije coli (EHEC) preminula i 91-godišnja žena. Iako je u Njemačkoj umrlo 14 žrtava te bakterije, Institut Robert Koch priznaje samo tri smrtna slučaja koja se direktno pripisuju EHEC-u. Enterohemoragična E. coli patogeni je oblik ove bakterije koja može izazvati proljev, hemolitičko-uremički sindrom i smrtonosni ishod.

Vezani članci Ilustracija - 3 Bakterijska zaraza odnosi sve više dječjih života: Svi su preminuli u roku od tjedan dana od dijagnoze Slika nije dostupna Njemačka priznala: Španjolski krastavci nisu krivi za EHEC

Institut je potvrdio da je 319 pacijenata zaraženih EHEC-om razvilo ozbiljne bubrežne probleme, tj. hemolitičko uremički sindom (HUS) koji je potencijalno smrtonosan. Ravnatelj odjela za renologiju u Ludenscheidu Jan Gall je izjavio da se godišnje zabilježi oko 1.000 slučajeva ECEH-a, dok je sada u samo 10 dana zabilježeno oko 1.200.

Istovremeno ne samo njemačke, već i europske zdravstvene vlasti, traže uzrok bakterijske zaraze za koju se vjeruje da je povezana s konzumiranjem sirovog povrća.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju