Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Italiji

Obitelj ubijene: 'Zadovoljni smo, ali nećemo slaviti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj brutalno ubijene britanske studentice Meredith Kercher izjavila je kako je zadovoljna kaznom koju su ubojice njihove kćeri dobile, no dodali su kako zbog toga ne slave.

U izjavi pročitanoj na konferenciji za novinare u Perugiau, brat ubijene Meredith rekao je kako su zadovoljni s izrečenom kaznom. 'No, nije vrijeme za slavlje. Tu kaznu ne smatramo našim trijumfom. Ovdje smo se okupili jer je naša sestra brutalno ubijena i uklonjena iz naših života. Zbog toga će dvoje mladih ljudi dugi niz godina provesti iza rešetaka', rečeno je u izjavi, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostali bez domova u potresu Bandić opet obećava: "Devet obitelji sutra dobiva ključeve gradskog stana" Slika nije dostupna Olakšana komunikacija Ostanite povezani: Rješenje uz koje možete spojiti uređaje cijelog tima

Obitelj Kercher dobila je odštetu od 4,4 milijuna eura, no otac ubijene Meredith izjavio je kako se radi o simboličnoj sumi jer ništa ne može naplatiti njihov gubitak. Obitelj se zahvalila policiji i tužiocima na naporima uloženim u dvogodišnji proces, a hvala su rekli i javnosti koja je od početka zainteresirana za slučaj. 'Željela bih da svi oni koji su poznavali moju sestru i dalje misle na nju. Mi ćemo se koncentrirati na 21 godinu koju smo proveli s njom', rekao je brat ubijene.

Obitelj Knox zaklinje se u nevinost svoje kćeri

S druge strane, obitelj optužene Amande Know kune se u nedužnost svoje kćeri. Njezin otac Curt rekao je za ABC kako je vrlo ljutit. 'Sumnjičav sam u vezi ispravnosti rada suda koji je došao na ideju da našu kći proglasi krivom. Ne mogu vjerovati', rekao je otac optužene. Obitelj Amande Knox tvrdi kako tužioci uopće nisu objasnili svoju odluku te nemaju dokaza da je Amanda bila u prostoriji u kojoj je Meredith Kercher ubijena. Obitelj Amande optužila je i javnost da je bezrazložno osudila njihovu kći.

Sestra optužene smatra da je sud svojom odlukom srušio cijeli pravosudni sistem. 'U šoku sam, to je potpuna neistina', rekla je i dodala kako njezina sestra uopće nije imala priliku izjasniti se. 'To je pogreška talijanskog pravosuđa, pogreška grada Perugie i cijele zajednice, kao i cijele Italije', rekao je otac optužene Amande, prenosi APTN.

>> Studentica za ubojstvo cimerice dobila 26 godina

Amerikanka Meredith Kercher, stara 21 godinu, pronađena je prerezana grla u Perugia, gdje je studirala, godine 2007. Za stravičan zločin 22-godišnja Amanda Knox dobila je kaznu zatvora od 26 godina, a njezin bivši dečko, 25-godišnji Talijan Raffaele Sollecito, kažnjen je s 25 godina zatvora. Oboje su zanijekali krivnju za ubojstvo tijekom seksualne igre začinjene drogom za vrijeme koje je, po riječima tužitelja, Sollecito držao Meredith, a Amanda ju je nožem izbola do smrti. Iako su nakon ubojstva pokušali prikazati da je netko upao u sobu radi pljačke te razbili prozor i razbacali stvari, policija je utvrdila kako ništa nije ukradeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene