Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeno 13 ljudi

FOTO: Obilježena 10. obljetnica pokolja u srednjoj školi Columbine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici Littletona, predgrađa Denvera u američkoj saveznoj državi Colorado, u ponedjeljak su obilježili 10. godišnjicu pokolja u srednjoj školi Columbine u kojem je ubijeno 12 učenika i profesor.

Oko 1000 ljudi okupilo se u predvečerje na misi zadušnici služenoj u parku Clement, kraj škole, gdje su preživjeli, rođaci i sadašnji učenici odali počast žrtvama. Za svaku od 13 žrtava puštena je golubica, a direktor škole čitao je njihova imena. Ujutro 20. travnja 1999. dvojica maturanta Columbinea krenula su u napad pištoljima i improviziranim bombama. Veća bomba, s kojom su željeli uništiti prepunu školsku kafeteriju, nije se aktivirala. Napadači Eric Harris (18) i Dylan Klebold (17) izvršili su samoubojstvo.

>> VIDEO: Snimka koja je zgrozila svijet

Bill Clinton, koji je bio predsjednik u vrijeme pokolja, okupljenima se obratio video porukom. 'To je promijenilo vas, vašu zajednicu, vaše sugrađane Amerikance', rekao je Clinton. Zastave su spuštene na pola koplja oko škole u južnom predgrađu Denvera, nastava je otkazana, a na obližnjem groblju gdje su pokopane žrtve, položeni su vijenci. Ispred zgrade Kongresa u Denveru prosvjedovalo je oko 70 osoba, tražeći veću kontrolu oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene