Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Obamina kenijska nošnja nema vjerska nego kulturna obilježja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan stariji kenijski građanin, koji je poklonio američkom senatoru i demokratskom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami tradicionalnu lokalnu nošnju, rekao je da ta nošnja nema vjerska nego kulturna obilježja.


U članku objavljenom u subotu u jednim kenijskim novinama, umirovljeni državni službenik Mohammed Hassan Mumin rekao je da da je sličnu nošnju poklonio i drugim čelnicima, uključujući tri kenijska predsjednika i jednog člana britanske kraljevske obitelji. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u Keniji Tragedija u Keniji VIDEO Strašna eksplozija kamiona s plinom: Ozlijeđeno gotovo 300 ljudi, među poginulima je i dijete Slika nije dostupna Polubrat Zbog posjedovanja droge uhićen Obama


Da je predsjednik George W. Bush došao u posjet "mogao sam ga odjenuti isto kao Baracka Obamu", rekao je Mumin za kenijski neovisni dnevnik The Nation. 


Fotografije Obame odjevenog u tradicionalnu lokalnu nošnju tijekom posjeta Keniji 2006. objavljene su na internetu, a jedan američki politički bloger rekao je da ih je dobio od dva neimenovana zaposlenika Obamine demokratske protivnice Hillary Clinton.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene