Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan stariji kenijski građanin, koji je poklonio američkom senatoru i demokratskom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami tradicionalnu lokalnu nošnju, rekao je da ta nošnja nema vjerska nego kulturna obilježja.U članku objavljenom u subotu u jednim kenijskim novinama, umirovljeni državni službenik Mohammed Hassan Mumin rekao je da da je sličnu nošnju poklonio i drugim čelnicima, uključujući tri kenijska predsjednika i jednog člana britanske kraljevske obitelji. 

Vezani članci Smrad, ilustracija (Foto: Martina Popovcic/PIXSELL) Sjednicu prekinuo "tihomir" zastupnika: "Nisam ja! Ne bih to mogao pred kolegama!" Slonovi (Foto: Screenshot/YouTube) Mali slonovi priredili najslađi stampedo na svijetu, pogledajte ih samo


Da je predsjednik George W. Bush došao u posjet "mogao sam ga odjenuti isto kao Baracka Obamu", rekao je Mumin za kenijski neovisni dnevnik The Nation. 


Fotografije Obame odjevenog u tradicionalnu lokalnu nošnju tijekom posjeta Keniji 2006. objavljene su na internetu, a jedan američki politički bloger rekao je da ih je dobio od dva neimenovana zaposlenika Obamine demokratske protivnice Hillary Clinton.