Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni praznik

Obama za Dan nezavisnosti: SAD model ostatku svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije 238 godina naši utemeljitelji su se sastali u Philadelphiji i pokrenuli američku priču, rekao je Obama u televizijskom obraćanju

Američki predsjednik Barack Obama obilježio je u petak američki nacionalni praznik, obljetnicu Deklaracije nezavisnosti iz 1776. ocijenivši da SAD ostaje model demokracije i društva za ostatak svijeta.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

'Prije 238 godina naši utemeljitelji su se sastali u Philadelphiji i pokrenuli američku priču', izjavio je Barack Obama u tjednom televizijskom obraćanju.

Obama poručio američkoj nogometnoj senzaciji: 'Morat ćeš se obrijati'

'Ti patrioti', rekao je on, 'okupili su se oko jednostavne istine: svi smo stvoreni jednaki, Stvoritelj nas je sve obdario izvjesnim neotuđivim pravima a među njima su život, sloboda i potraga za srećom'.

To uvjerenje 'nam je pomoglo izgraditi najjaču demokraciju, najveću srednju klasu i najmoćniju vojsku koju je svijet ikada imao'.

'Danas nema nijedne zemlje koja se ne bi rado mijenjala sa SAD-om', dodao je američki predsjednik.

Obama prijeti Putinu novim sankcijama zbog Ukrajine

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Obami Dan nezavisnosti uz nadu da će se odnosi između dviju država, koji imaju bogatu povijest, unatoč poteškoćama i nesuglasicama uspješno razvijati.

Ruski predsjednik je naglasio da Rusija i SAD, kao države koje imaju posebnu odgovornost za osiguravanje međunarodne stabilnosti i sigurnosti moraju surađivati u interesu ne samo svojih naroda nego i cijeloga svijeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene