Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi sukobi na Sardiniji zbog smeća iz Napulja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šestero prosvjednika uhićeno je u subotu na Sardiniji nakon druge noći sukoba s policijom zbog više tona smeća koje je na taj otok prebačeno iz Napulja ne bi li se ublažila tamošnja kriza.

Gotovo 1000 prosvjednika u Calgiariju, glavnom gradu Sardinije, zapalilo je kontejnere sa smećem, napalo policiju kamenjem i ostavilo vreće sa smećem ispred vile regionalnog guvernera Renata Sorua, kritizirajući ga što je pristao preuzeti dio smeća iz Napulja.

Pročitajte i ovo Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..." Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

Glasnogovornica policije rekla je da su osmorica policajaca lakše ozlijeđena, napominjući kako se prosvjed do jutra smirio.

Sardinija je prva odgovorila na poziv talijanskog premijera Romana Prodija da talijanske lokalne vlasti pomognu u ublažavanju krize u Napulju, na čijim se ulicama nagomilalo 140.000 tona smeća nakon što su popunjena sva lokalna odlagališta otpada. Na čišćenju ulica angažirana je vojska.

Ostali dijelovi Italije nisu na to pristali.

Napulj s odlaganjem otpada, posao u koji je upletena lokalna mafija, ima problema već 14 godina.

Prodi je zadužio bivšeg šefa nacionalne policije da riješi taj
problem u roku četiri mjeseca. Međutim, golema palionica smeća na području Napulja koja je trebala biti otvorena prošle godine možda neće proraditi sve do iduće.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene