Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljutiti stanovnici napuljskog predgrađa blokirali su željezničke kolosijeke, bacali kamenje na policiju i prevrtali vozila prosvjedujući protiv planova da se ponovno otvori odlagalište smeća u njihovoj četvrti.


Ta se ideja ponovno aktualizirala kako bi se napokon riješio dugotrajni gradski problem s odlaganjem otpada.

Vezani članci Smeće ili blago? Njihovo smeće je tuđe blago: Na ulicama pronašli odbačene stvari koje su dobile drugu priliku Slika nije dostupna Crkva u talijanskom 'trokutu smrti' ustala protiv opasne mafije

Napulj se već godinama bori s gomilanjem smeća na ulicama zbog lošeg upravljanja, korupcije i upletenosti mafije, dok se njegova postojeća odlagališta također pretrpavaju.

Vlasti sada pokušavaju ponovno otvoriti jedno staro odlagalište u predgrađu tog južnotalijanskog grada koje je zatvoreno 1996. godine.

Stanovnici se boje da bi ono moglo naštetiti njihovu zdravlju te je oko 150 osoba blokiralo ulaz u odlagalište kako bi spriječilo ulazak kamiona koji su prevozili građevinski materijal. Kamioni su prošli nakon intervencije policije.

Dok je jedna skupina bacala kamenje na policiju druga je stajala na željezničkom kolosijeku zbog čega je nekoliko vlakova preusmjereno na druge pravce. Dvije su osobe lakše ozlijeđene, priopćila je policija.

Talijanski premijer Romano Prodi izjavio je u subotu kako će početkom tjedna održati sastanak vlade posvećen rješavanju krize s otpadom u Napulju.