Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi sukob Tadićevih i Koštuničinih demokrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar za Kosovo i jedan od visokih dužnosnika Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, Slobodan Samardžić, izjavio je u nedjelju medijima kako mu predsjednik Srbije Boris Tadić "podmeće stajalište o podjeli Kosova".

"To što Boris Tadić ne poznaje razliku između funkcionalnog odvajanja Srba i Albanaca s jedne, i podjele Kosova s druge strane, njegov je osobni problem. Ali ne treba zbog toga unositi pomutnju u državnu politiku Srbije na Kosovu, niti obmanjivati javnost o onome što radim posljednih tjedana i dana", kazao je Samardžić.

Pročitajte i ovo Ilustracija TIJESNA POBJEDA Republikanci osvojili većinu u Zastupničkom domu: Kakve će posljedice osjetiti Ukrajina? Joe Biden MRTVA TRKA Joe Biden pred novinare došao radostan pa uzviknuo: "Bio je to dobar dan za demokraciju"

Rekao je i da su "Boris Tadić i Demokratska stranka pretvorili Kosovo u žalostan predmet izborne kampanje".

Tadić, vođa Demokratske stranke (DS), u razgovoru za nedjeljni broj "Večernjih novosti" rekao je da je nastao "opasan politički trenutak jer je bez ikakve prethodne rasprave u vladi i institucijama sustava, Samardžić iznio ideju o funkcionalnom razdvajanju srpskog i albanskog naroda, kroz plan predložen UNMIK-u, što de facto vodi podjeli Kosova", dodajući da se time odstupilo i od državnog programa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene