Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski ministar za Kosovo i jedan od visokih dužnosnika Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, Slobodan Samardžić, izjavio je u nedjelju medijima kako mu predsjednik Srbije Boris Tadić "podmeće stajalište o podjeli Kosova".


"To što Boris Tadić ne poznaje razliku između funkcionalnog odvajanja Srba i Albanaca s jedne, i podjele Kosova s druge strane, njegov je osobni problem. Ali ne treba zbog toga unositi pomutnju u državnu politiku Srbije na Kosovu, niti obmanjivati javnost o onome što radim posljednih tjedana i dana", kazao je Samardžić.

Vezani članci Izbori u SAD-u: Trump vs Biden - 4 Tko će iduće četiri godine voditi najmoćniju zemlju svijeta? Ni Trump ni Biden nisu baš mladi, no Biden bi mogao ući u povijest Joe Biden demokratski kandidat za predsjednika SAD-a - 6 Joe Biden prihvatio nominaciju: „Trenutačni predsjednik nije uspio u svojoj glavnoj zadaći - nije nas uspio zaštititi“

Rekao je i da su "Boris Tadić i Demokratska stranka pretvorili Kosovo u žalostan predmet izborne kampanje".

Tadić, vođa Demokratske stranke (DS), u razgovoru za nedjeljni broj "Večernjih novosti" rekao je da je nastao "opasan politički trenutak jer je bez ikakve prethodne rasprave u vladi i institucijama sustava, Samardžić iznio ideju o funkcionalnom razdvajanju srpskog i albanskog naroda, kroz plan predložen UNMIK-u, što de facto vodi podjeli Kosova", dodajući da se time odstupilo i od državnog programa.