Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agonija se nastavlja

Novi obrat u slučaju malene Maddie: Njemački tužitelj sad pak tvrdi da ima nade da je djevojčica živa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je njemački tužitelj prošlog tjedna tvrdio da je gotovo siguran da je Madaleine McCann mrtva, roditelji djevojčice koja je nestala u Portugalu 2007. suočeni su s novim obratom.

Naime, tužitelj Hans Wolters sad pak tvrdi da je moguće da je malena Maddie još ipak živa.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

U intervjuu za britanski Mirror Wolters je potvrdio da nema forenzičkih dokaza da je djevojčica mrtva i dodao da je njegova prošlotjedna tvrdnja da ju je sumnjivac Christian Bruckner ubio bila samo njegovo „osobno mišljenje i špekulacija“.

Rekao je i da postoje čvrsti dokazi da je Bruckner stoji iza otmice djevojčice, ali je nedovoljan da ga se optuži.

„Tužitelj sam 17 godina i mislim da u karijeri više neću imati ovako velik slučaj. Važno je da ovo riješimo. Bruckner je sumnjiv od početka“, rekao je.

„On ne bih trebao govoriti ništa za što nije siguran. Tužiteljstvo je ranije govorilo da slučaj istražuju kao ubojstvo i nisu to trebali tvrditi ako nisu prokleto sigurni“, poručio je blizak prijatelj McCannovih.

Kritike na račun njemačkog tužiteljstva stigle su i iz Portugala. Tamošnji policajac tvrdi da Njemačka nije s njima podijelila informaciju da je Bruckner osuđeni pedofil.

„Da smo to znali, on bi zasigurno bio ispitan vrlo brzo nakon nestanka malene. Detalji nisu bili poznati jer je zločine počinio kao maloljetnik, sa 17 godina“, rekao je policijski izvor iz Portugala dodavši kako su svi portugalski državljani kao i stranci s presudama za seksualne zločine ispitani u danima nakon nestanka. Iako je Buckner u Portugal iz Njemačke došao još 1996. nakon presude za pedofiliju, nije bio na popisu mogućih sumnjivaca.

Od nestanka je prošlo 13 godina

Malena Madaleine nestala je prije 13 godina u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, nekoliko dana prije svojeg četvrtog rođendana, tijekom odmora na kojemu je bila s roditeljima i bratom i sestrom blizancima Seanom i Amelie.

Glasnogovornik obitelji Clarence Mitchell o najnovijim tvrdnjama tužitelja samo je kratko poručio da je sve što su McCannovih htjeli saznati jest što se njihovom djetetu točno dogodilo.

„Bez tog saznanja nikada neće imati i pronaći mir. Još se pouzdaju u policiju i njezine napore da utvrdi činjenice“, rekao je Mitchell.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene