Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sumnjivac je već u zatvoru

Njemački istražitelji tvrde da imaju nove dokaze u slučaju Maddie McCann, ali nedovoljno za osudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
43-godišnji Christian Brueckner koji već služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog djela povezanih s drogom glavni je osumnjičenik za otmicu i smrt Madeleine McCan koja je nestala iz portugalskog turističkog naselja prije 13 godina. On je tada živio na tom području i krao po hotelima, sumnja policija.

Njemački istražitelj Hans Christian Wolters koji radi na slučaju Madeleine McCan kazao je kako imaju nove dokaze protiv sumnjivca, ali nedovoljno za osudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva... Danka Ilić "Danas si trebala..." Oglasila se majka malene Danke: "Ljubavi naša, nisu nam dali da budemo sretni..."

Novi osumnjičeni za otmicu djevojčice prije 13 godina iz truističkog naselja u Portugalu je 43-godišnji Christian Brueckner koji već služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog djela povezanih s drogom. Također je pod istragom zbog nestanka 5-godišnjakinje iz Njemačke.

"Moramo biti iskreni i otvoreni prema mogućnosti da bi ova istraga mogla završiti bez presude", rekao je Wolters za BBC te dodao kako trebaju više informacija za optužnicu, ali su "dokazi dovoljno jaki da možemo reći da je djevojčica mrtva".

Prije četiri godine njemačka je policija pretraživala zapušteno imanje u okrugu Börde u njemačkoj saveznoj pokrajini Sachsen-Anhalt. Na tom je imanju živio 43-godišnji Christian Brueckner, glavni osumnjičeni za nestanak i smrt Madeleine McCann. Riječ je o napuštenoj bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Imanje je zaraslo u travu, a Brueckner je živio u starim barakama.

Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehricke 2015. godine u jednoj šumi nedaleko od Braunschweiga gdje je osumnjičeni Christian Brueckner u to vrijeme živio. Također se vjeruje kako je Brueckner 2007. bio na području Praia da Luz, u vrijeme Maddieinog nestanka.

Policija sumnja da je na tom području živio od 1995. do 2007. godine, radio je poslove u ugostiteljstvu, ali i provaljivao u hotele te dilao drogu. Njegov prijatelj je istražiteljima kazao kako je s 43-godišnjakom bio u baru kad je na televiziji prikazan prilog o 10. godišnjici nestanka McCan, a ovaj je imao "uznemirujući komentar".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene