Osumnjičen za otmicu Maddie
Osumnjičen za otmicu Maddie Foto: Afp

43-godišnji Christian Brueckner koji već služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog djela povezanih s drogom glavni je osumnjičenik za otmicu i smrt Madeleine McCan koja je nestala iz portugalskog turističkog naselja prije 13 godina. On je tada živio na tom području i krao po hotelima, sumnja policija.


Njemački istražitelj Hans Christian Wolters koji radi na slučaju Madeleine McCan kazao je kako imaju nove dokaze protiv sumnjivca, ali nedovoljno za osudu.

Vezani članci Policija, ilustracija Osumnjičen za ubojstvo: Policija uhitila mladića nedaleko od Nove Gradiške Slika nije dostupna VIDEO Portugal ponovno otvorio istragu o nestanku Madeleine McCann

Novi osumnjičeni za otmicu djevojčice prije 13 godina iz truističkog naselja u Portugalu je 43-godišnji Christian Brueckner koji već služi zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog djela povezanih s drogom. Također je pod istragom zbog nestanka 5-godišnjakinje iz Njemačke.

"Moramo biti iskreni i otvoreni prema mogućnosti da bi ova istraga mogla završiti bez presude", rekao je Wolters za BBC te dodao kako trebaju više informacija za optužnicu, ali su "dokazi dovoljno jaki da možemo reći da je djevojčica mrtva".

Prije četiri godine njemačka je policija pretraživala zapušteno imanje u okrugu Börde u njemačkoj saveznoj pokrajini Sachsen-Anhalt. Na tom je imanju živio 43-godišnji Christian Brueckner, glavni osumnjičeni za nestanak i smrt Madeleine McCann. Riječ je o napuštenoj bivšoj tvornici u kojoj su se nekada proizvodili papir i kutije. Imanje je zaraslo u travu, a Brueckner je živio u starim barakama.

Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehricke 2015. godine u jednoj šumi nedaleko od Braunschweiga gdje je osumnjičeni Christian Brueckner u to vrijeme živio. Također se vjeruje kako je Brueckner 2007. bio na području Praia da Luz, u vrijeme Maddieinog nestanka.

Policija sumnja da je na tom području živio od 1995. do 2007. godine, radio je poslove u ugostiteljstvu, ali i provaljivao u hotele te dilao drogu. Njegov prijatelj je istražiteljima kazao kako je s 43-godišnjakom bio u baru kad je na televiziji prikazan prilog o 10. godišnjici nestanka McCan, a ovaj je imao "uznemirujući komentar".