Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tridesetak zamaskiranih mladih napalo je noću s nedjelje na ponedjeljak 'molotovljevim koktelima' ured vladajuće stranke i četiri banke u istočnom predgrađu Atene, priopćeno je iz policijskog izvora.


Vatrogasci su ugasili požar u začetku koji su mladi izazvali u trgovačkoj ulici Vironasu, a razbježali su se kad je policija došla na mjesto napada.

>> Grčka: Akropola ponovno zatvorena zbog prosvjeda

Vezani članci Gabrijela Kišiček Komunikacijska stručnjakinja o Plenkovićevim istupima u Saboru: "Pokazuje aroganciju, bahatost, obraća se svisoka i docira" Slika nije dostupna Novi napadi mladih razbijača u Ateni

Eksplozivna naprava kućne izradbe postavljena je u nedjelju navečer ispred ureda konzervativne stranke na vlasti Nove demokracije u Zografosu, istočno od Atene. Eksplozija je izazvala požar koji su vatrogasci također ugasili. Materijalna šteta je nevelika.

Nasilje i napadi sve su brojniji u Ateni i Solunu, na sjeveru zemlje, nakon smrti adolescenta u prosincu, ubijena policijskom pogreškom u Exarchiji, četvrti u središtu glavnoga grčkoga grada. Njegova smrt izazvala je val urbanog nasilja.