Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed sezonskih radnika

Grčka: Akropola ponovno zatvorena zbog prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Atenska akropola, povijesna znamenitost koja privlači najviše turista u Grčkoj, opet je zatvorena zbog prosvjeda pedesetak sezonskih radnika grčkog ministarstva kulture, javlja agencija France Presse.

Prosvjednici koji su nezadovoljni zbog toga što im nije produljen radni ugovor te im kasne isplate plaća već su prije dva tjedna bili zapriječili pristup Akropoli na četiri dana.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Oko 670 sezonskih radnika tog ministarstva kojima ugovori nisu produljeni, a plaću nisu primili od listopada, podnijeli su tužbu sudu koji je naredio ministarstvu da ih ne smije otpustiti dok sud ne donese odluku. Ministar kulture Antonis Samaras rekao je u utorak da će uskoro predložiti amandman koji će omogućiti da ih se isplati i da se problem riješi.

Akropola je u prosincu deset dana bila zatvorena zbog štrajka zaposlenika tog ministarstva koji su tražili povišicu od 150 eura. Atenska Akropola, simbol grčke civilizacije iz V. st. prije Krista, jedna je od najpoznatijih povijesnih znamenitosti u svijetu, a sastoji se od Partenona, Erehtejona, hrama Nike i Propileja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene