Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vučićev igrač

Tko je novi gradonačelnik Beograda? Četnik kojeg optužuju za plagirani doktorat i bespravnu gradnju...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Šapić, bivši vaterpolski reprezentativac, početkom je tjedna izabran za novog gradonačelnika Beograda i to kao kandidat liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Bivši vaterpolski reprezentativac Srbije i SR Jugoslavije Aleksandar Šapić početkom tjedna izabran je za novog gradonačelnika Beograda i to kao kandidat liste "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Šapić je nekada bio visoki dužnosnik danas oporbene Demokratske stranke i 25. gradonačelnik srbijanske prijestolnice od 1945. godine. Dosad je bio predsjednik gradske općine Novi Beograd.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić samit u tijeku Vučić u Bruxellesu odgodio govor o "gorućim temama": "Vjerovali ili ne, telefon mi ne radi..."

Pročitajte i ovo Dijana Hrkalović POD POVEĆALOM JAVNOSTI Političko-pravosudna afera kod susjeda: Tko je prisluškivao šefa države? Bivša državna tajnica u MUP-u iznijela ozbiljne optužbe

Poslije izlaska iz DS-a formirao je udrugu "Za naš grad", a potom i stranku Srpski patriotski savez, koju je potom sjedinio s Vučićevim naprednjacima, pa je u svibnju 2021. izabran za potpredsjednika Središnjeg odbora SNS-a. Vaterpolom se bavio od 1984., a za reprezentaciju SR Jugoslavije, državne zajednice Srbije i Crne Gore, te potom Srbije, nastupao je od 1995. do 2008. godine.

Osim toga, Aleksandar Šapić otvoreno zagovara četničku ideologiju. Oporba ga proziva za protupravnu gradnju u novobreogradskom naselju Bežanijska kosa te za plagiranje doktorata iz područja industrijskog menadžmenta. 

Na sve prozivke Šapić je odgovorio kako protiv njega mogu podnijeti kaznenu prijavu ako sumnjaju da je učinio nešto protuzakonito.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene