Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlostavljana djevojčica

Novi detalji stravičnog slučaja iz susjedstva, zbog kojeg su i liječnici plakali: Ocu iz pakla sud dao skrbništvo iako je ovisnik

Ilustracija - 4
Ilustracija - 4 Foto: Getty Images
Djevojčica koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, u stanu prepunom smeća i truleži, neko je vrijeme provela u beogradskom Prihvatilištu za djecu. Unatoč tome što je bilo poznato da su joj roditelji ovisnici o narkoticima, prije pet godina otac je dobio skrbništvo i nakon toga za nju kreće horor.

Slučaj stravičnog zlostavljanja djevojčice šokirao je regiju - otac monstrum godinama ju je držao u kadi, zlostavljao i izgladnjivao. Sada su srpski mediji otkrili kako je sve moglo biti spriječeno.

Nakon što se rodila, iz bolnice su kontaktirali Centar za socijalnu skrb kako bi ih upozorili da su roditelji ovisnici o narkoticima, nakon čega im je dijete oduzeto.

"Dijete je bilo pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, poslije čega je Centar pokrenuo postupak da se majci oduzme roditeljsko pravo nad kćerkicom, a da se ocu oduzme djelomično skrbništvo. Sud je presudio da se majci djeteta djelomično oduzme roditeljsko pravo, dok je za oca, na osnovu nalaza vještaka, odlučeno da mu dodijele dijete", ispričao je izvor Blica upoznat sa slučajem.

Pročitajte i ovo Ilustracija horor u susjedstvu Otac monstrum držao kćer (8) godinama u kadi i izgladnjivao je: "Sve smrdi, čuli smo zapomaganje kroz prozor"

Odluka je donesena 2018. godine. Po saznanjima izvora, majka je imala kontakte s djetetom, ali iz Centra nisu uspjeli doći u posjet ocu.

"Centar za socijalnu skrb na Zvezdari je 2019. godine, po zamolbi Centra na Paliluli, išao u posjete ocu, ali ga nisu mogli naći na adresi. Godinu kasnije, 2020. godine, policija je prijavila Centru da se čuje plač u stanu, ali ni oni nisu uspjeli ući u stan", ispričao je izvor.

Centar je na kraju uspio stupiti u kontakt s ocem, koji je poslije nekog vremena došao u zgradu Centra s kćerkicom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISKAZ U POLICIJI Trostruki ubojica djece brani se šutnjom. Branitelj: ''Čeka se podizanje optužnice"

"Ispričao se što nije došao ranije i pravdao se da nije bio u Srbiji. Djevojčica je bila čista i nije bilo znakova da je zapuštena. Otac je tada naveo da radi za jednu njemačku firmu i da zarađuje mnogo novca. Poslije toga više nije bilo prijava", doznao je Blic.

Susjedi pak kažu da su često čuli zapomaganje i da su sve prijavljivali policiji, ali nitko nije dolazio. Kada je djevojčica nađena, bila je u takvom stanju da su i liječnici zaplakali. Bila je prljava, dehidrirana, gladna i prepadnuta. Nađena je samo zato što je očeva nevjenčana supruga koju je također zlostavljao pobjegla iz stana i pretučena stigla na policiju.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene