Obavijesti Pretražite Navigacija
Krštenje u Šibeniku

VIDEO Razbila bocu o brodicu (nakon više pokušaja): Mama Andreja Kramarića krstila brod koji je vozio Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je bio na svečanosti isporuke prve od šest brodice za medicinsku intervenciju na moru i otocima, a kuma plovilu bila je Danica Kramarić, ravnateljica Uprave za primarnu zdravstvenu zaštitu i majka hrvatskog nogometnog reprezentativca Andreja Kramarića.

Brodogradilište Iskra danas je u Šibeniku isporučilo prvo od ukupno šest ugovorenih plovila za hitnu medicinsku intervenciju na moru i otocima. Na svečanosti je bio i ministar zdravstva Vili Beroš kojem je ključeve brodice uručio vlasnik brodogradilišta Dušan Šešok.

Pročitajte i ovo Pregled kod obiteljskog liječnika pilot projekt "Na korak smo do pokretanja preventivnih pregleda u cijeloj Hrvatskoj": Na preglede se pozivaju osobe iznad 40 godina života Vili Beroš Država preuzima upravljanje Bolnice postaju državne od 1. siječnja, Beroš poručio: "Jamčim da neće biti ukidanja bolnica"

Nakon toga je kuma prvog u nizu plovila, doktorica Danica Kramarić, ravnateljica Uprave za primarnu zdravstvenu zaštitu, zdravstveni turizam, lijekove i medicinske proizvode, javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu – a i majka hrvatskog nogometnog reprezentativnca Andreja Kramarića –  brod krstila tradicionalnim razbijanjem boce šampanjca o palubu.

Budući da se boca nije razbila iz prvog puta, do krštenja je došlo nakon više pokušaja.

Beroš je zatim brod brodicu provoza do šibenske rive i natrag, za što, potvrdili su iz Ministarstva, ima dozvolu.

"Isporukom prve brodice u Šibeniku sigurno kormilarimo prema potpunoj uspostavi pomorske medicinske službe prijevoza specijaliziranim brodicama koja je planirana do kraja 2023. godine u stacionarnim lukama na Malom Lošinju, Rabu, Zadru, Šibeniku, Supetru i Dubrovniku sukladno Studiji izvodljivosti", rekao je Beroš.

"Dodatna vrijednost brodicama je potpuna opremljenost medicinskim uređajima i opremom za hitnu medicinsku službu kao i prisutnost medicinskog tima i posade lučke kapetanije. Sve navedeno osigurava zbrinjavanje pacijenata unutar zlatnog sata povećavajući šanse preživljavanja od 30 posto do 50 posto“, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene