Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava 'noć vještica'

'Hong-Kong psiho': Ubio dvije prostitutke jer ga je zaručnica varala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rurik Jutting je bio u ozbiljnoj vezi s jednom Britankom no veza je završila s velikim ogorčenjem, prije dvije godine. Bili su zaručeni, no ona ga je ostavila. Bio je uništen.

Britanski bankar Rurik Jutting (29) koji je u Hong Kongu ubio dvije prostitutke navodno je bio devastiran jer ga je njegova zaručnica prevarila s drugim muškarcem, piše Daily Mail. Uhićen je ovog vikenda nakon što je u njegovom luksuznom stanu otkrivena dva ženska tijela. Jedno je bilo gotovo dekapitirano i ugurano u kofer na balkonu dok je drugo bilo prerezanog vrata.

Jutting je, kako je rečeno na saslušanju kod suca u ponedjeljak, bio u ozbiljnoj vezi s jednom Britankom no veza je završila s njegovim velikim ogorčenjem, prije dvije godine. Bili su zaručeni, no ona ga je ostavila nakon što je otkrio da ga je u stvari cijelo vrijeme varala. Bio je uništen, a jedan izvor otkrio je Daily Telegraphu da je Jutting postao opterećen 'moći i novcem'. Puno izlazio i trošio. Također, sam je sebe nazvao 'ludim psihopatom'.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Naime, u emailu koji automatski ide svima koji ga traže kada je izvan ureda pisalo je: 'Izvan sam ureda. Zauvijek. Ako imate neodgodive zahtjeve, ili bilo kakve druge, molim vas kontaktirajte nekoga tko nije ludi psihopat. Trebate li nadređenu osobu, molim kontaktirajte Boga, iako mislim da će u mom slučaju vrag biti u nadležnosti. (Ovo vrijedi samo ako sprovedem u djelo to što sam naumio)'.

Policija je u njegovom mobitelu pronašla više od 2000 fotografija i snimki, na kojima su i ubijene prostitutke. Sada istražuju je li možda ubio još neke prije njih.

VIDEO Na ovom balkonu je sakrio njeno tijelo u kovčegu

Ubojstva su se dogodila na Noć vještica, a Jutting, kojega sad mnogi nazivaju 'Američkim psihom' je sam u 3 ujutro nazvao policiju. U njegovom stanu na 31. katu krvi je bilo po zidovima. Policija je pronašla 30-godšnju prostitutku s Filipina koja je radila pod imenom Jesse Lorena Ruri. Još uvijek je bila živa, usprkos tome što joj je bio prerezan vrat, no ubrzo je preminula.

No, osam sati kasnije uslijedio je još jedan šok. Istražitelji su tijekom forenzičkih prikupljanja dokaza spazili kofer na balkonu koji je bio duljine oko jednog metra. U njemu je bilo raspadajuće tijelo druge prostitutke, 25-godišnjakinje iz Indonezije, Sumarti Ningsih.

Ruke i noge su joj bile zavezane, bila je zamotana u ručnik, a glava gotovo odvojena od vrata. U koferu je bila više od pet dana. U stanu su bile posvuda seksualne igračke i kokain, te nož kojim su počinjena ubojstva.

Rurik Jutting doselio je u Hong Kong prošle godine te je bio vrlo cijenjeni bankar u Merrill Lynch, ali i poznat po 'raskalašenom i hedonističkom životu'. Nekoliko dana prije nego što je ubio prostitutke je dao otkaz.

Prošlog ponedjeljka na Facebooku je ostavio poruku: 'Novo putovanje počinje. Uplašen sam i zabrinut, ali i uzbuđen. Prvi je korak uvijek i najteži.'
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene