Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka
Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka Foto: Afp

Glavni osumnjičenik u istrazi nestanka Madeleine McCann telefonirao je sat vremena prije njezina nestanka s mjesta na kojem je nestala.


Christian Brueckner nedavno je identificiran kao glavni osumnjičenik za nestanak Madeleine McCann, koja je 2007. godine nestala tijekom odmora u Portugalu.

Vezani članci Osumnjičen za otmicu Maddie Je li konačno riješen misterij nestanka Madeleine McCann? "Imamo nove konkretne dokaze o ubojici" Roditelji Madeleine McCann Treći dan pretražuje se vrt u blizini Hanovera u potrazi za Maddie, mještani u šoku: "Zapanjujuće je ako je taj čovjek mogao bezbrižno živjeti ovdje"

Detalji o telefonskom pozivu koji je Brueckner navodno obavio prije nego što je McCann nestala trebali bi biti objavljeni u njemačkoj kriminalističkoj emisiji.

Voditelji emisije Rudi Cerne rekao je da je do poziva došlo "manje od sat vremena prije nego što je Maddie nestala" te da se razgovor odvio na "istom mjestu gdje je djevojčica posljednji put viđena". Dodao je da taj poziv ima "vrlo važnu ulogu" u istrazi.

Također je rekao da je uzbuđen zbog detalja koje će njemački inspektor Christian Hoppe otkriti u emisiji te dodao da ima "dojam da se nešto važno događa". Njemački su tužitelji više puta rekli da imaju "čvrste dokaze" da je McCann ubijena te su u pismu tu informaciju obznanili njezinim roditeljima.