Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka suda u Njemačkoj

Veliki preokret! Glavnom osumnjičenom za otmicu Maddie McCann neće se suditi za tri silovanja i zlostavljanje djece

Christian Brückner, Madeleine McCann
Christian Brückner, Madeleine McCann Foto: Profimedia/Afp
Protiv Christiana Bruecknera podignuta je optužnica za tri teška silovanja i dva kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece koja su se dogodila u portugalskom Algarveu gdje je nestala i Maddie McCann 2007. godine.

Glavnom osumnjičenom za nestanak djevojčice Madeleine McCann ipak neće suditi za više silovanja i zlostavljanja djece. Naime, sud u njemačkom Braunschweigu proglasio se nenadležnim za pokretanje slučaja protiv Christian Bruecknera, od ranije osuđenog pedofila i silovatelja. 

Brueckner (45) je osumnjičen kao otmičar i ubojica Maddie McCann nakon što su njemački istražitelji ustvrdili kako imaju konkretne dokaze da je mrtva. U pritvoru je od 2020. godine. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Korak bliže istini? Portugalske vlasti objavile službenog sumnjivca za nestanak Madeleine McCann, njezini roditelji poručili: "Nismo odustali, nadamo se da je živa..."

Prošle godine protiv njega je podignuta optužnica za tri teška silovanja i dva kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece koja su se dogodila između 2000. i 2017. u portugalskom Algarveu gdje je Madeleine nestala 2007. godine. Očekivalo se da će suđenje u Braunschweigu početi ove godine.

Sud u Braunschweigu je ustvrdio da je posljednji put prebivalište u tom gradu Brueckner imao 2016. godine te da je prije nego što je uhićen živio u inozemstvu, izvijestio je Bild pozivajući se na odvjetnika Bruecknerovog odvjetnika Friedricha Fülschera.

Pročitajte i ovo Julia Wendell Izjava na 17 stranica Lažna Madeleine ispričala se roditeljima nestale djevojčice, a onda je uslijedio bizarni preokret - "Još uvijek vjerujem..."

Ipak, činjenica da je uhidbeni nalog ukinut ne znači da će Brueckner biti biti pušten na slobodu. Naime, trenutno služi sedmogodišnju kaznu u Njemačkoj zbog silovanja umirovljenice u istom području u Portugalu gdje je Maddie nestala 2007. u dobi od tri godine. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene