Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13 godina nakon nestanka

Njemački tužitelji poslali pismo roditeljima Madeleine McCann: "Vaša kći je mrtva, imamo dokaze"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački su tužitelji napisali pismo roditeljima Madeleine McCann u kojemu su ih obavijestili da smatraju da je njihova kći mrtva. Tužitelji su odbili otkriti informacije na kojima svoju tvrdnju temelje te su objasnili da bi to moglo uzgroziti istragu protiv osumnjičenog Christiana Bruecknera.

Osim što detalje o istrazi neće podijeliti s roditeljima, Hans Christian Wolters, tužitelj koji vodi istragu, rekao je u nedjelju da ključne dokaze ne može podijeliti niti s britanskom niti s portugalskom policijom, izvijestio je Daily Mail.

Pročitajte i ovo Christian Brückner, Madeleine McCann Traje suđenje Šokantne optužbe i detalji zlostavljanja Brücknera, kojeg se sumnjiči da je ubio i oteo Maddie: Bičevao stariju ženu, jednu žrtvu ostavio u strahu da će joj odrubiti glavu Christian Brückner, Madeleine McCann Paklena zavjera Procurili novi detalji zlokobnog plana otmice Maddie McCann

"Suosjećam s roditeljima, ali bismo mogli ugroziti istragu ako otkrijemo više detalja", rekao je. "Imamo konkretne dokaze da je osumnjičenik ubio Madeleine", dodao je.

Također je rekao da Kate i Gerry McCann, čija je trogodišnja kći 2007. godine nestala tijekom godišnjeg odmora u portugalskoj pokrajini Algarve, nisu odgovorili na pismo koje im je uputio.

"Naravno da smo razmotrili činjenicu da će obitelji biti jako teško kada im kažemo da pretpostavljamo da je Madeleine mrtva", rekao je te je dodao: "Ovo je istraga ubojstva, a ne nestanka osobe. Mi smo doista tijekom ove istrage bili jasni da istražujemo ubojstvo i da za njega imamo dokaze."

Rogerio Alves, odvjetnik koji predstavlja obitelj McCann u Portugalu, pokušava izvršiti pritisak na njemačke istražitelje kako bi otkrili koje dokaze imaju i da otkriju "što čine kako bi riješili ovaj slučaj". Također je optužio portugalsku, britansku i njemačku policiju da "zadržavaju informacije za sebe" te ih je pozvao da budu transparentniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene