Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka
Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka Foto: Afp

Njemački su tužitelji napisali pismo roditeljima Madeleine McCann u kojemu su ih obavijestili da smatraju da je njihova kći mrtva. Tužitelji su odbili otkriti informacije na kojima svoju tvrdnju temelje te su objasnili da bi to moglo uzgroziti istragu protiv osumnjičenog Christiana Bruecknera.


Osim što detalje o istrazi neće podijeliti s roditeljima, Hans Christian Wolters, tužitelj koji vodi istragu, rekao je u nedjelju da ključne dokaze ne može podijeliti niti s britanskom niti s portugalskom policijom, izvijestio je Daily Mail.

Vezani članci Osumnjičen za otmicu Maddie Je li konačno riješen misterij nestanka Madeleine McCann? "Imamo nove konkretne dokaze o ubojici" Roditelji Madeleine McCann Treći dan pretražuje se vrt u blizini Hanovera u potrazi za Maddie, mještani u šoku: "Zapanjujuće je ako je taj čovjek mogao bezbrižno živjeti ovdje"

"Suosjećam s roditeljima, ali bismo mogli ugroziti istragu ako otkrijemo više detalja", rekao je. "Imamo konkretne dokaze da je osumnjičenik ubio Madeleine", dodao je.

Također je rekao da Kate i Gerry McCann, čija je trogodišnja kći 2007. godine nestala tijekom godišnjeg odmora u portugalskoj pokrajini Algarve, nisu odgovorili na pismo koje im je uputio.

"Naravno da smo razmotrili činjenicu da će obitelji biti jako teško kada im kažemo da pretpostavljamo da je Madeleine mrtva", rekao je te je dodao: "Ovo je istraga ubojstva, a ne nestanka osobe. Mi smo doista tijekom ove istrage bili jasni da istražujemo ubojstvo i da za njega imamo dokaze."

Rogerio Alves, odvjetnik koji predstavlja obitelj McCann u Portugalu, pokušava izvršiti pritisak na njemačke istražitelje kako bi otkrili koje dokaze imaju i da otkriju "što čine kako bi riješili ovaj slučaj". Također je optužio portugalsku, britansku i njemačku policiju da "zadržavaju informacije za sebe" te ih je pozvao da budu transparentniji.