Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove optužbe

Nova optužnica protiv Julije Timošenko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je u listopadu osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe ovlasti, dobila je novu optužnicu.

Nova optužnica Timošenko (50) optužuje za izbjegavanje poreza, krađu i prikrivanje prihoda u stranoj valuti, priopćila je ukrajinska Državna porezna uprava, a prenose ukrajinski mediji.

Timošenko već izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe ovlasti prilikom potpisivanja plinskog sporazuma s Rusijom 2009. Međunarodna zajednica osudila je tu presudu i nazvala ju je politički motiviranom.

Nova optužnica među ostalim tereti Timošenko za prikrivanje 165 milijuna američkih dolara korporativnog prihoda u stranoj valuti, krađu sredstava iz javnih fondova i izbjegavanje poreza u iznosu većem od 5,8 milijuna dolara, a odnosi se na devedesete godina kada je Timošenko bila na čelu tvrtke Ujedinjeni energetski sustavi Ukrajine koja je u to vrijeme bila glavna uvoznica ruskog prirodnog plina. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene