Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja je u listopadu osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe ovlasti, dobila je novu optužnicu.


Nova optužnica Timošenko (50) optužuje za izbjegavanje poreza, krađu i prikrivanje prihoda u stranoj valuti, priopćila je ukrajinska Državna porezna uprava, a prenose ukrajinski mediji.

Timošenko već izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zloporabe ovlasti prilikom potpisivanja plinskog sporazuma s Rusijom 2009. Međunarodna zajednica osudila je tu presudu i nazvala ju je politički motiviranom.

Nova optužnica među ostalim tereti Timošenko za prikrivanje 165 milijuna američkih dolara korporativnog prihoda u stranoj valuti, krađu sredstava iz javnih fondova i izbjegavanje poreza u iznosu većem od 5,8 milijuna dolara, a odnosi se na devedesete godina kada je Timošenko bila na čelu tvrtke Ujedinjeni energetski sustavi Ukrajine koja je u to vrijeme bila glavna uvoznica ruskog prirodnog plina. (Hina)

Vezani članci Moskva protjeruje diplomate - Kremlj (Foto: AFP) Rusija izlazi na birališta: Pravo glasa ima 180 milijuna Rusa, izbori traju tri dana u 11 vremenskih zona Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama