Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova likvidacija u Francuskoj

Korzika: Tri osobe nađene ustrijeljene u automobilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela trojice ubijenih muškaraca pronađena su u automobilu u brdskom području Korzike, a žrtve su vjerojatno ustrijeljene iz zasjede.

Trostruko ubojstvo dogodilo se samo nekoliko dana otkako je troje članova jedne britanske obitelji ustrijeljeno u njihovom automobilu kod Annecyja no ništa ne sugerira da su dva slučaja povezana.Ubojstva na Korzici možda su čin vendette, osvete u mafijaškom stilu, a najmanje je jedna žrtva poznata policiji.

>>
Oko obitelji ubijene u Francuskoj motao se sumnjivi Balkanac?

Tijela ubijenih su nađena u automobilu u selu Pont-de-Castirla blizu grada Cortea na sjeveru otoka. Žrtve su ustrijeljne iz kalašnjikova ili sličnog automatskog oružja, izvijestili su lokalni mediji.

Na Korzici se desetljećima sukobljavaju konkurentske zločinačke organizacije, a otok je i poprište separatizmom motiviranog nasilja. Od početka godine su se na Korzici, koja ima 306.000 stanovnika, dogodilo 13 ubojstava i devet pokušaja ubojstva.

>>
Petero upucanih u Alpama, djevojčica (4) se satima skrivala ispod leševa

Veliki broj ubojstava na broj stanovnika čini Korziku jednim od najnasilnijih dijelova zapadne Europe, piše francuski list L'Express. Policija kaže da je velik dio njih posljedica 'izravnavanja računa' među sukobljenim stranama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene