Manchesterska policija objavila je da je na područje kampusa zbog incidenta na području Manchester, Hulme, poslana vojska. Uskoro su objavili tweet da je sve u redu te su se ispričali zbog panike koju su izazvali.


12:33 - Policija je objavila da je područje sada sigurno te da se radilo o sumnjivom paketu. Ispričali su se na uzbuni koju su izazvali.

Vezani članci Brigadir Ivan Selak Umirovljeni hrvatski pilot o francuskim borbenim avionima: ''Vi njih ni po čemu ne možete usporediti s MiG-ovima koje smo mi imali" Dino Goleš Na Jarunu slavlje na vrhuncu: Građani oduševljeni, ali jedan je primjerak najviše privukao njihovu pažnju

 

12:03 - Ceste koje vode prema kampusu Castlefield u ulici Linby su zatvorene. Na teren su upućeni i pirotehničari, potvrdila je mančesterska policija.

''Brinemo o mladim ljudima s društvenim, emocionalnim i poteškoćama u mentalnom razvoju'', stoji na web stranici kampusa koja opisuje njihovu djelatnost.

''Službenici su na terenu i trenutačno procjenjujemo situaciju'', objavila je lokalna policija na svom Twitteru.

Područje cijelog grada nadlijeću helikopteri.

Policija je isprva objavila Tweet u kojem je navela da se radi o incidentu na fakultetu, ali su to kasnije ispravili i objavili da se incident zapravo odvija u ulici Linby u području Mancestera Hulme.

 

 

 

Policija ponavlja kako je prerano reći je li ovaj incident povezan s istragom o napadu nakon koncerta Ariane Grande.

Podsjetimo, u Velikoj Britaniji je na snazi kritična razina opasnosti. Aktivirana je Operacija Temperer. Britanska premijerka Theresa May u utorak je objavila da će na strateška mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu postaviti 5000 vojnika. Tom je odlukom May postala prva osoba na poziciji britanskog premijera koja je iskoristila taj plan za pokazivanje sile kao odgovor na velike terorističke prijetnje.