Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila na društvenim mrežama

Njujorška zastupnica otkrila da je žrtva seksualnog zlostavljanja: ''Nisam o tome mnogo govorila''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Demokratska kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez otkrila je na Instagramu da je bila žrtva seksualne agresije i da je strahovala za svoj život 6. siječnja kada su pristaše bivšeg predsjednika Donalda Trumpa upale na Kapitol.

Ikona američke progresivne ljevice optužila je konzervativce koji se protive suđenju Donaldu Trumpu da time samo ohrabruju nasilje koje je završilo smrću više osoba, a njihovo ponašanje usporedila je s drugim nasilnicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima

"Pokušavaju nam reći da se bavimo drugim stvarima umjesto da tražimo da polože račune, da se otkrije istina i da se oni suoče s krajnjom počinjenom štetom, od gubitaka ljudskih života do traume", rekla je.

"Preživjela sam seksualnu agresiju i nisam o tome mnogo govorila", priznala je Ocasio-Cortez. U videu kojeg je objavila na Instagramu, od 5:30. - 07:00. minute se dotakla i te teme.

 

Taktiku nasilnika s Kapitola usporedila je s taktikom drugih agresora.

"Doživljavam to emotivno jer ti ljudi, koji nam sada kažu da zaboravimo, da to nije ništa strašno, da zaboravimo što se dogodilo ili čak traže da se mi ispričamo, ti se ljudi služe jednakom taktikom kao i zlostavljači", rekla je.

Ocasio-Cortez ispričala je o strahu koji je preživjela tijekom upada rulje na Kapitol pred kojom se skrivala. "Mislila sam da ću umrijeti", rekla je.

Njezina objava pregledana je više od 350.000 puta i pozdravljena je zbog hrabrosti i iskrenosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene