Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačkoj naglo pada natalitet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačko stanovništvo past će s trenutnih 82 milijuna stanovnika na približno 70 milijuna do 2050., prema predviđanjima koja je objavio Njemački savezni ured za statistiku.


Ako se sadašnja tendencija nastavi, Njemačka će 2050. imati između 69 i 74 milijuna stanovnika, to jest 15 posto manje, ističe isti izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna Gospodarski rast će zaostajati Sve ih je manje: Broj stanovnika Rusije pao za 3,4 milijuna

Prosječna dob njemačkog stanovništva znatno će porasti do 2050. Tako će 60-godišnjaci biti jednako brojni kao i novorođenčad (milijun, prema predviđanjima), a starijih od 80 bit će deset milijuna (sad ih je gotovo četiri milijuna).

Od ponovnog ujedinjenja Njemačke 1990., najnapučenija zemlja EU-a zabilježila je svake godine, osim 1998., više umrlih nego rođenih.

Pad njemačke demografije objašnjava se općenito preslabom imigracijom da bi nadomjestila jednu od najnižih stopa nataliteta u Europi (1,36 djece na jednu ženu).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene