Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višemjesečna istraga

Njemački ministar povezuje trojicu sirijskih izbjeglica s pariškim napadačima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica sirijskih izbjeglica uhićena u Njemačkoj zbog planiranja terorističkog napada povezana su s počiniteljima napada u Parizu, izjavio je u utorak njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere.

Dokazi prikupljeni u višemjesečnoj istrazi upućuju na to da su trojicu "spavača" u Europu prokrijumčarili isti ljudi kao i islamiste koji su u Parizu u studenom prošle godine ubili 130 ljudi, rekao je De Maiziere.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Dodao je kako se čini da krivotvoreni dokumenti koje je koristila trojka u dobi od 17, 18 i 26 godina uhićena na sjeveru Njemačke potječe iz iste radionice kao dokumenti pariških napadača.

Njemačka je u stanju pojačane pripravnosti nakon što su u jednom tjednu u srpnju izvedena dva napada za koje je odgovornost preuzela Islamska država.

Kancelarka Angela Merkel izložena je žestokim kritikama svojih političkih saveznika, jer je obećala utočište izbjeglicama koji bježe od rata u Siriji, zbog čega su ih stotine tisuće došle u Njemačku u posljednja četiri mjeseca 2015. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene