Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdavač htio 'samo citirati'

Njemačka potvrdila zabranu tiskanja izvadaka Mein Kampfa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizivni sud u Muenchenu je potvrdio zabranu tiskanja izvadaka knjige Mein Kampf Adolfa Hitlera, zabranivši britanskom izdavaču Peteru McGeeu objavu izvadaka iz kontroverznog djela u reviji 'Zeitungszeugen' (novine-svjedoci), u kojoj se objavljuju izvaci iz nekadašnjih nacističkih novina, popraćeni kritičkim komentarima.

Sud je u presudi ocijenio da kritički komentari nisu dovoljni da bi se izdavač pozvao na 'pravo citiranja' izvadaka.

Predsjednik suda Peter Guntz u objašnjenju presude rekao je kako se izdavač 'obilno okoristio' izvornikom, željevši tiskati 20-25 stranica koje bi se mogle čitati i same za sebe, zanemarujući stručne komentare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istekla prava NAKON 70 GODINA Od danas najkontroverznija knjiga u slobodnoj prodaji Slika nije dostupna Po početnoj cijeni Ipak prodano prvo izdanje Hitlerovog 'Mein Kampfa' s posvetom

>> Osuđen poljski nakladnik 'Mein Kampfa'

Pravo citiranja omogućuje citiranje izvadaka samo u cilju stvaranja novog djela.

Objavljivanje autobiografije nacističkoga vođe, koji u knjizi nastaloj 1924. govori o svojoj ambiciji da osvoji velike teritorije istočne Europe i tako osigura životni prostor tzv. rasi gospodara, u Njemačkoj je zabranjeno, osim za akademsko istraživanje. Autorska prava na Mein Kampf ima njemačka savezna država Bavarska. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene