Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugo suđenje

Osuđen poljski nakladnik 'Mein Kampfa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Wroclawu, na jugozapadu Poljske, osudio je poljskog nakladnika na tri mjeseca uvjetne zatvorske kazne zato što je objavio zbirku isječaka iz knjige Adolfa Hitlera 'Mein Kampf'.

Marek S., vlasnik nakladničke kuće XXL u Wroclawu osuđen je na 3 mjeseca uvjetnog zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i na novčanu kaznu od 2.271 eura, dodaje agencija PAP. Bavarska se od 1945. poziva na autorska prava kako bi spriječila tiskanje knjige i širenje nacionalsocijalističkih ideja. Tužiteljstvo koje od 2005. sudbeno goni nakladnika, zatražilo je uime savezne države Bavarske osam mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Opravdava istrebljenje' Rusija zabranila <i>Mein Kampf</i> Slika nije dostupna Zbog silovanja kćerke 'Poljski Fritzl' osuđen na deset godina zatvora

Ovo je drugo suđenje u istom predmetu. Tijekom prvog suđenja, u svibnju 2007.godine, sud je završio parnicu donošenjem presude. Potvrdio je pogrešku nakladnika, ali je istaknuo da je kuća XXL pristala odmah povući knjigu iz prodaje i uništiti sve primjerke u njezinu posjedu. Knjiga je bila tiskana u 20.000 primjeraka.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene