Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maskirani prosvjednici Molotovljevim koktelima, kamenjem i bocama gađali su njemačke policajce nakon prosvjeda protiv globalizacije u njemačkom gradu Rostocku, uoči skorog summita skupine G8 koji će se održati u obližnjem Heiligendammu.


Prema policijom izvješću, oko 500 pripadnika ekstremne ljevice počelo je napadati policiju nakon završetka službenog protuglobalizacijskog skupa održanog u blizini luke, prenosi agencija dpa.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu Koronavirus, ilustracija - 4 Šef WHO-a objavio koliko je zdravstvenih radnika u pandemiji izgubilo život: "Platili su najvišu cijenu"

Agencija Reuters navodi da je policija odgovorila suzavcem i da je nekoliko osoba uhićeno. Glasnogovornik policije zasad nije mogao reći ima li ozlijeđenih kao ni točan broj pritvorenih prosvjednika.

Policija je ranije objavila da u prosvjedima ukupno sudjeluje oko 30.000 osoba, odnosno mnogo manje od 100.000 koliko su ih najavljivali organizatori. 

Policijsko osiguranje broji oko 5.000 ljudi.