Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Neredi uoči summita G8

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maskirani prosvjednici Molotovljevim koktelima, kamenjem i bocama gađali su njemačke policajce nakon prosvjeda protiv globalizacije u njemačkom gradu Rostocku, uoči skorog summita skupine G8 koji će se održati u obližnjem Heiligendammu.

Prema policijom izvješću, oko 500 pripadnika ekstremne ljevice počelo je napadati policiju nakon završetka službenog protuglobalizacijskog skupa održanog u blizini luke, prenosi agencija dpa.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Slika nije dostupna nakon pet mjeseci Prikupili 10 terabajta materijala: Njemačka policija kreće u lov na prosvjednike iz Hamburga

Agencija Reuters navodi da je policija odgovorila suzavcem i da je nekoliko osoba uhićeno. Glasnogovornik policije zasad nije mogao reći ima li ozlijeđenih kao ni točan broj pritvorenih prosvjednika.

Policija je ranije objavila da u prosvjedima ukupno sudjeluje oko 30.000 osoba, odnosno mnogo manje od 100.000 koliko su ih najavljivali organizatori. 

Policijsko osiguranje broji oko 5.000 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene