Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se smrtna kazna

Podivljali psihijatar proglašen krivim za ubojstvo 13 američkih vojnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojnik Nidal Hasan, bivši psihijatar u američkoj vojnoj bazi Fort Hood u Teksasu, proglašen je krivim za ubojstvo 13 vojnika 2009. godine.

Vojna porota jučer je krivim proglasila američkog vojnog psihijatra koji je 2009. godine u manijakalnom pohodu na vojnu bazu Fort Hood u Teksasu ubio 13 osoba i ranio njih više od 30. Svi stradali bili su pripadnici američke vojske, a napad se dogodio prije no što su bili poslani za Afganistan i Irak.

Pročitajte i ovo Truong My Lan Najavila žalbu Sud u Vijetnamu na smrt osudio građevinsku tajkunicu: Prijevarom došla do milijarda dolara Aleksandar Vučić tv gostovanje Vučić o ubojstvu Danke: "Ovo zaslužuje smrtnu kaznu, ponovit ću taj zahtjev Vladi Srbije"

Bojnik Nidal Hasan i sam je priznao kako je on povukao obarač na svoje kolege, a rekao je da je vatru otvorio kako bi zaštitio muslimanske pobunjenike od američke agresije.

>> Obama u Fort Hoodu: Vjera ne opravdava zločin

Od početka suđenja, tužitelji traže smrtnu kaznu za Hasana, a obitelji njegovih žrtava su čak tražile i da mu se sudi kao teroristi, piše Reuters.

Hasan je jednoglasno proglašen krivim po svih 13 točaka optužnice za ubojstvo zbog čega bi mogao dobiti smrtnu kaznu. Ipak za takvu je kaznu potrebno usuglašenje svih članova vojne porote. U suprotnom će mu biti dosuđena doživotna zatvorska kazna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene