Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

The New York Times, jedan od najstarijih i najcjenjenijih američkih dnevnih listova, jučer je objavio da ove godine, prvi put u svojoj povijesti, neće poduprijeti nijednog republikanskog kandidata na izborima za američki Kongres.


Times u uvodniku kritizira Kongres s republikanskom većinom u pitanjima koja se kreću od poreznih olakšica do energetske politike i optužuje postojeći saziv što američkog predsjednika Georgea W. Busha nije pozvao na odgovornost zbog rata u Iraku.

Vezani članci Ne ljubite svoje kokoši, upozoravaju američke zdravstvene vlastiv Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!'' Američki sud, ilustracija Dugogodišnji cilj konzervativaca ostvaren: Američki Vrhovni sud će razmotriti pitanje pobačaja

"Ovi izbori doista su o Georgeu W. Bushu i inzistiranju kongresne većine da ga se zaštiti od posljedica njegovih pogrešaka i krivih
poteza", ističe NYT.

Bushova administracija zadnjih se godina nekoliko puta sukobila s newyorškim listom, osobito nakon što je NYT otkrio njezin nezakoniti program špijuniranja američkih građana.

List, utemeljen 1851., u uvodniku tako piše: "Kada se na ovim
stranicama u utorak objavi popis ljudi koje podupiremo za izbore, prvi put u našoj povijesti nećemo uključiti nijednog republikanskog kandidata".