Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slab interes Hrvata i u susjednim zemljama

Nešto manje od 1.000 glasača na referendumu u Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto manje od 1.000 hrvatskih državljana u Vojvodini i Srbiji iskoristilo je glasačko pravo na nedjeljnom referendumu, govore podaci s dva glasačka mjesta u Subotici i Beogradu.

U Generalnom konzulatu RH u Subotici glasovao je oko 500 hrvatskih državljana, uglavnom mjesnih Hrvata, dok je u Veleposlanstvu RH u Beogradu na referendum izišlo oko 400 glasača, koliko i na nedavnim parlamentarnim izborima, doznaje se neslužbeno.

Prema anketi Radio televizije Vojvodine na biralištu u Subotici većina građana je bilo za ulazak Hrvatske u EU. Glasovanje je prošlo bez incidenata i problema, izjavila je konzulica Generalnoga konzulata RH u Subotici Vesna Njikoš Pečkaj.

Procjena je da oko 35.000 hrvatskih državljana koji u Vojvodini i Srbiji borave privremeno ili trajno imaju pravo glasovanja na izborima. Pravo glasovanja imaju i pripadnici hrvatske manjine u Vojvodini, koji imaju hrvatsko državljanstvo, no na prijašnjim izborima to je pravo iskoristilo samo njih oko 700.

Pozive da se u većemu broju odazovu i sudjeluju na referendumu uputili su Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Hrvatsko nacionalno vijeće i Generalni konzulat RH u Subotici. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HSP dr. Ante Starčević protiv EU Na splitskoj rivi osvanula plava fotelja: 'Ne damo Hrvatsku za fotelju' Slika nije dostupna Predsjednik o referendumu 'EU nije ni pakao, ni raj'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene