Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nestao avanturist Steve Fossett

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imućni američki avanturist Steve Fossett, poznat po brojnim letačkim rekordima u zrakoplovima i balonima, uključujući i let oko svijeta bez slijetanja 2005., nestao je tijekom leta u jednomotornom zrakoplovu jugoistočno od Renoa u saveznoj državi Nevadi, izvijestio je u utorak CNN.

Fosset je poletio u ponedjeljak oko podneva s privatnog uzletišta oko 50 km jugostočno od Renoa u akrobatskom jednomotornom zrakolovu tipa Super Decatlon, s gorivom za oko pet, šest sati leta, navodi CNN.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Snijeg u Kaliforniji - 1 Ekstremno vrijeme VIDEO/FOTO Mećava paralizirala dio SAD-a: Deseci tisuća ostali bez struje, građani upozoreni na opasnost od lavina

Potraga za Fossetom, u koju je uključeno šest zrakoplova Civilne zračne ophodnje Nevade i helikopteri Nacionalne garde Nevade, do utorka oko 11:00 sati po lokalnom vremenu nije dala rezultata.

Fossett je, inače, vrlo uspješan poslovni čovjek, no daleko je poznatiji po postavljanju čak 115 rekorda u pet različitih sportova, od kojih njih 60-ak još nije srušeno.

Tako je prošle godine postavio rekord u najduljem letu zrakoplovom - u zrakoplovu Virgin Atlantic GlobalFlyer preletio je 26 tisuća milja u 76 sati. a 2005. sam je i to bez stajanja i dolijevanja goriva obletio zemaljsku kuglu. 

Tema naslovnica bio je i 2002. godine kada je, također sam, balonom obletio svijet, prešavši više od 20 tisuća milja u 14 dana. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene