Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota

"Tako se ne slavi": Veselje Francuza pokvarili masovni neredi, dvoje mrtvih, troje djece ozlijeđeno

Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 15
Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 15 Afp
Aktualno Galerija Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 18 Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 18 Foto: Afp Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 16 Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 16 Foto: Afp Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 15 Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 15 Foto: Afp Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 17 Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 17 Foto: Afp +13 Navijački neredi u Francuskoj (Foto: AFP) - 12 Galerija 1/18 >>
Francuska je nakon posljednjeg zvižduka suca u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji erumpirala i počelo je veliko slavlje diljem zemlje, no to slavlje zasjenili su i istovremeni neredi, čija je bilanca dvoje mrtvih i troje ozlijeđene djece.

Francuska nogometna reprezentacija drugi je put osvojila titulu najbolje na svijetu na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Francuskom je u nedjelju zavladala euforija, no da je tanka linija između euforije i kaosa, pokazuju snimke i fotografije nereda koji su uslijedili u pojedinim dijelovima te zemlje.

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri... Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza

Stotine tisuća navijača pohrlile su na francuske ulice, a radost se ubrzo pretvorila i u nasilje, pa je samo u Parizu moralo intervenirati čak 4000 policajaca i predstavnika sigurnosti. Neredi su bili toliki da je policija morala izolirati čuveni Champs Elysees.

Deseci mladih porazbijali su prozore jedne popularne trgovine na aveniji Champs Elysees u nedjelju navečer, dok su stotine tisuća navijača slavile osvajanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, prenosi AFP.

Tridesetak maskiranih izgrednika provalilo je trgovinu te su nešto kasnije izašli s bocama vina i šampanjcem, pritom radeći selfije. Isto tako, bacali su i predmete prema policijskim snagama koje su došle osigurati mir na ulicama Pariza.

"Tako se ne slavi", rekao je u suzama jedan od navijača koji je svjedočio neredima.

Nije dugo trebalo da policija počne rastjerivati izgrednike suzavcem i vodenim topovima, a francuski mediji u tom trenutku počeli su govoriti o upropaštavanju velikog slavlja.

Nešto prije ponoći policija je pokušala isprazniti Champs Elysees, no to je dovelo samo do novih izgreda te okršaja s mladima koji su na njih bacali kamenje i boce.

Neredi nisu izbili samo u Parizu, već ih je bilo i u Lyonu, gdje je stotinjak izgrednika demoliralo policijsko vozilo, pa su rastjerani suzavcem. Uzvratili su policiji kamenjem i paljenjem kanti za smeće. Pedesetak mladih navijača pokušalo je probiti policijsku blokadu i krenuti prema samom centru Lyona.

U gradiću Frouardu, pored Nancyja, u naletu motociklista tijekom slavlja ozlijeđeno je troje djece, jedan trogodišnjak i dvije djevojčice u dobi od šest godina. Motociklist je pobjegao s mjesta nesreće.

Na jugoistoku Francuske, u gradiću Annecyju, muškarac (50) poginuo je nakon posljednjeg zvižduka suca u finalnoj utakmici SP-a, slomivši vrat skokom u plitki kanal.

Na sjeveru Francuske, u gradiću Saint-Felixu, poginuo je jedan muškarac u tridesetim godinama, nakon što se tijekom proslave automobilom zabio u drvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene