Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nawaz Sharif kandidirao se za parlamentarne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pakistanski premijer Nawaz Sharif je, dan nakon povratka iz sedmogodišnjeg izgona iz zemlje, u Lahoreu objavio kandidaturu za parlamentarne i regionalne izbore koji će se održati 8. siječnja.

Desetci pristaša posipali su ga ružinim laticama na putu do suda koji prima kandidature.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Slika nije dostupna Bivši pakistanski premijer vratio se iz egzila

Kandidaturu je predao i njegov brat Shahbaz Sharif.

Sharif je nešto ranije upozorio kako njegova kandidatura neće
spriječiti njegovu stranku da pozove na bojkot izbora ako se ne ukine izvanredno stanje i ako se i druge stranke ne dogovore o neizlasku na birališta.

Bivši premijer (1990-1993. i 1997-1999.) je prije dolaska na sud opetovao da neće ući u koalicijsku vladu koju predvodi predsjednik Musharraf.

Neka pakistanska glasila tvrde da se Sharif 'nagodio' s generalom Musharrafom koji mu je dopustio da se vrati u zemlju, iako ga je pri prethodnom pokušaju da se vrati, 10. rujna, ponovo protjerao. Sharif je odlučno zanijekao vijest o nagodbi.

Sharif je svrgnut s vlasti 1999. državnim udarom koji je izveo
general Musharraf. G. 2000. je potpisao dogovor koji mu je omogućio da umakne kazni doživotnog zatvora zbog korupcije ako pristane da na deset godina napusti zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene