Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavak suđenja za atentat na Đinđića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku iznošenja završnih riječi na suđenju optuženima za atentat na premijera Zorana Đinđića pred Posebnim sudom za organizirani kriminal u Beogradu, zastupnici obitelji oštećenih podržali su zahtjev tužiteljstva da se optuženima izrekne maksimalna zatvorska kazna.

Uz to članovi obitelji iznjeli su i argumente prema kojima na optuženičkoj klupi nisu oni koji su osmislili i naručili atentat na premijera. 

Pročitajte i ovo Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu" Slika nije dostupna Bivšem premijeru u čast Đinđić dobio svoj virtualni muzej u Srbiji

Odvjetnik Srđa Popović, koji zastupa suprugu ubijenog premijera Ružicu Đinđić, suglasio se sa zamjenikom tužitelja Jovanom Prijićem da je optužnica protiv 13 neposrednih izvršitelja atentata u potpunosti dokazana, i u završnoj riječi zamjerio sudu što u postupku nije ispitao mnogobrojne svjedoke koji bi rasvijetlili političku pozadinu tog zločina.

'Krivnja ovih ljudi koji sjede na optuženičkoj klupi je banalna. Kao i uvijek, napravili su ono što im je rečeno da naprave', rekao je odvjetnik Popović, detaljno analizirajući podršku koju su neke političke strukture uoči atentata pružale prvooptuženom Miloradu Ulemeku Legiji, njegovoj postrojbi za posebne operacije MUP-a Srbije i kriminalnom 'zemunskom klanu', čiji su pripadnici optuženi za atentat.

'Za drugačiju završnu riječ možda ću imati priliku na nekom sljedećem suđenju za ubojstvo premijera Đinđića, kad se bude sudilo onima koji su ubojstvo organizirali i naredili', rekao je Popović, čije argumente u završnoj riječi dijeli i zastupnik majke i sestre pokojnog premijera, Mile i Gordane Đinđić, odvjetnik Rajko Danilović koji je također zatražio najteže kazne za počinitelje atentata.

U svojoj završnoj riječi Milan Veruović, osobni čuvar ubijenog
premijera, i sam teško ranjen u atentatu i njegov zastupnik, odvjetnik Božo Prelević, također su tvrdili kako okolnosti atentata nisu u potpunosti rasvijetljene te da sud nije izveo sve potrebne dokaze.

Završnu riječ iznio je i branitelj prvooptuženog Ulemeka, odvjetnik Slobodan Milivojević koji je kao i dosad tvrdio da je njegov branjenik nevin, da nisu nađeni pravi atentatori te je zatražio ponovno otvaranje glavne rasprave i izvođenje novih dokaza jer će u suprotnom, kako je kazao, Ulemek biti proglašen krivim, iako je 'nevin'.

Suđenje se nastavlja u srijedu iznošenjem završnih riječi branitelja ostalih 12 optuženih, od kojih su petorica još u bijegu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene