Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I NASA se odmetnula

Znanstvenici pronašli način kako prkositi Trumpu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trump im je zabranio objavu činjenica na službenim profilima na društvenim mrežama i službenim stranicama, no državne znanstvene institucije SAD-a to nisu prihvatile bez borbe. Rat istine nasuprot alternativnih činjenica je definitivno službeno počeo nakon što se odmetnula i NASA, koja je otvorila alternativni profil na Twitteru @RogueNASA.

Prvo se protiv uredbe Donalda Trumpa odmetnula američka Služba nacionalnih parkova. Nakon nje je uslijedila EPA, a sad je to učinila i najpoznatija američka državna znanstvena institucija - NASA.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Slika nije dostupna NAGLE PROMJENE Zašto je NASA odjednom prestala tvitati o putovanju na Mars?

NASA je pokretanjem alternativnog, odmetničkog profila na Twitteru osigurala da će istina i dalje biti dostupna javnosti, unatoč volji američkog predsjednika Donalda Trumpa.

@RogueNASA postoji tek manje od 24 sata i dosad je prikupio čak 267.000 sljedbenika te je dosad objavljeno 26 tvitova (broj će itekako porasti svakim novim satom i danom).

"Ne možemo dozvoliti gospodinu Trumpu da utiša znanstvenu zajednicu. Trebamo znanstveno provjerena, dokazima bazirana znanstvena istraživanja sad, više nego ikad", stoji objavljeno na NASA-inom alternativnom profilu.

"Kako je tužno da državni djelatnici moraju pokretati alternativne Twitter profile samo da bi komunicirali činjenice američkoj javnosti", dodaje NASA.

Podsjetimo, klimatske promjene i globalno zatopljenje, znanstveno dokazane činjenice, nešto su u što Donald Trump ne vjeruje i zbog čega je uredbom htio spriječiti državne znanstvene institucije da javno objavljuju podatke svojih i tuđih istraživanja na tu temu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene