Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi čekaju odgovore na brojna pitanja vezana za let MH370.


Ostaci zrakoplova za koje se vjeruje da pripadaju Boeingu 777, a možda i nestalom letu MH370 stigli su u Francusku gdje će istražitelji pomoću sofisticirane tehnologije pokušati odgonetnuti misterij koji traje gotovo godinu i pol dana.

Vezani članci Padobranci Padobranci pri skoku zapeli za zrakoplov, snimka mučne borbe za život postala hit na društvenim mrežama Macron o novim mjerama protiv koronavirusa Uveden policijski sat u Parizu i još osam velikih francuskih gradova, određena i kazna za prekršitelje

Krhotine za koje su istražitelji uvjereni da su dio Boeinga 777 otkrivene su ovaj tjedan na otoku u Indijskom oceanu.

Rad na krhotinama počet će sredinom tjedna, ne prije nego se francuski istražni sudac sastane s francuskim i malezijskom istražiteljima i pravosudnim tijelima.

Preliminarno izvješće moglo bi biti objavljeno već idućeg tjedna, rekao je izvor blizak istrazi za CNN. Izvješće neće dati točan slijed događaja, ali će barem eliminirati neke scenarije.

OSTACI LETA MH370 Pronađena kineska bočica te indonezijsko sredstvo za čišćenje

U međuvremenu, tjeskobni prijatelji i članovi obitelji stradalih putnika, koji su se nadali da će svoje najmilije jednog dana ipak pronaći žive, suočeni su sa spoznajom da to toga ipak vjerojatno neće doći.

'Ono što me guralo naprijed je nada da ću se jednog dana možda ujediniti sa svojom kćeri, riječi su jednog od roditelja čije je dijete bilo na nasretnom letu.

Ukoliko se potvrdi da pripada kobnom letu, pronađeni komad olupine bit će prvi fizički dozak leta MH370 koji bi mogao pomoći u rješavanju nekih pitanja o sudbini zrakoplova. No, mnoga će i dalje ostati neodgovorena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook