Napadač na sveučilištu u ruskom Permu
Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Foto: Vkontakte

Napadač na sveučilište u Permu u Rusiji na ruskoj je društvenoj mreži objavio detalje svojeg nauma, i to uz fotografiju na kojoj je naoružan do zuba.


Osamnaestogodišnji mladić u ponedjeljak ujutro je zapucao na ruskom sveučilištu u Permu. Prije napada objavio je na društvenoj mreži Vkontakte manifest u kojemu je napisao detalje svojeg plana.

''Odlučio sam da će datum biti 20. rujna. Pokušavam proučiti prolaze između zgrada, njihova primjena s detaljnim planom sveučilišnog teritorija pomaže mi u tome.

(...) Mrzim sebe, ali želim povrijediti svakoga tko mi stane na put. Zvonjava je postala još jača, kao da mi je glava stisnuta. Osjećaj da je sve oko mene samo san ne prolazi. Ne vidim razlog da napišem nešto drugo. Na kraju mogu reći da nisam prvi i daleko sam od posljednjeg. Neće vas spasiti zabrana oružja, ubit će vas automobili, bombe, noževi, sve što dođe pod ruku. Takvo smeće poput mene uništit će sve oko vas'', prenosi dijelove manifesta portal Properm.ru.

Pucnjava na sveučilištu VIDEO Šokantne scene iz Rusije: Muškarac pucao po sveučilištu, studenti skakali kroz prozore kako bi se spasili. Ubijeno najmanje šestero ljudi

Piše i o tome kako je dugo sanjao o isplaniranoj pucnjavi te da je novac za oružje skupljao još od 10. razreda. Kaže da je dozvolu za oružje dobio nakon uspješno riješenog psihološkog testa, a sveučilište je izabrao kao svoju metu jer su prije četiri godine učinili ''ozbiljnu pogrešku''.

U krvavom pohodu ubio je šestero ljudi, a ranio ih je 28. Vlasti su naknadno objavile da je i napadač svladan, no nije poznato je li uhićen ili ubijen.

Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Napadač na sveučilištu u ruskom Permu (Foto: Vkontakte)

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju