Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što je policija radila?

Novi detalji masakra: Otkriveno kako je ubojica uspio ući u školu i ubiti 19 djece

Sjećanje na žrtve pokolja u Teksasu
Sjećanje na žrtve pokolja u Teksasu Foto: Afp
Napadač na osnovnu školu Robb u Teksasu uspio je ući u školu i uzeti 21 život zato što brava na stražnjim vratima škole nije radila. Ova informacija ne ide u prilog državnoj policiji, koja je u prijašnjim navodima tvrdila suprotno.

Teksaška državna policija je prvotno tvrdila da je neimenovana učiteljica ostavila stražnja vrata otključana, ali otkrili su jučer da je učiteljica ipak zatvorila vrata kada je shvatila da se na kampusu nalazi napadač.

"Nažalost, kada ih je zatvorila, vrata nisu bila dizajnirana za to da budu zaključana", rekao je na konferenciji za novinare Travis Considine, šef komunikacija teksaškog odjela za javnu sigurnost.

"Utvrdili smo da je zatvorila vrata, ali vrata se nisu zaključala. Toliko znamo za sad, a istražitelji provjeravaju zašto se ona nisu zaključala", dodao je.

Ovi detalji demantiraju prvotno priopćenje policije, koja je tvrdila da je jedna od učiteljica ostavila vrata otvorenima i unutra otrčala po mobitel. Ti su navodi doveli do raznih nagađanja oko toga je li učiteljica u pitanju počinila užasnu grešku. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RJEŠENJE ZA MASOVNE PUCNJAVE Kreativne ideje bivšeg predsjednika: "Jedini način da se zaustavi loš momak je..."

Pročitajte i ovo Potreseni članovi obitelji pred školom u Teksasu - 6 Policija priznala propust "Nemojte ga osuđivati": Majka ubojice iz Teksasa moli za oprost

Od kad se napad desio, državni policajci i sigurnosne snage nisu uspjele prezentirati vjerodostojan slijed događaja i detalje oko napada i policijske reakcije. U nekoliko su navrata iznijeli tvrdnje koje se međusobno pobijaju, koje su nakon nekoliko sati morali povući.

Odvjetnik iz San Antonia Don Flanary je rekao da je zaposlenica Osnovne škole Robb prvotno pridržala vrata otvorenima pomoću kamena, zato što je nosila hranu iz auta u školu. Međutim, kada je shvatila da je u opasnosti, pokušala je zatvoriti vrata.

"Vidjela je slupani auto", Flanary je objasnio za San Antonio Express News. "Otrčala je unutra po mobitel kako bi prijavila nesreću. Vratila se natrag dok je bila na liniji s operaterom za hitne slučajeve. Vidjela je napadača kako preskače ogradu i otrčala nazad unutra", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene