Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrio ulice pepelom

Nakon više od stoljeća erumpirao vulkan na Novom Zelandu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od stoljeća 'odmora' novozelandski vulkan Mount Tongariro erumpirao je i oblacima pepela donio pomutnju u otočni zračni i cestovni promet.

Jedan od tri vulkana na Sjevernom Otoku erumpirao je oko ponoći po lokalnom vremenu, a usnule Novozelanđane iznenadila je snažna eksplozija nakon koje je uslijedilo izbacivanje kamenja i pare.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> Supervulkan u Italiji mogao bi dovesti do globalne katastrofe!

Mount Tongariro zadnji put je erumpirao prije 115 godina i znanstvenici još uvijek nisu sigurni je li noćašnja erupcija samo 'slučajnost' ili nagovještaj ponovnog aktiviranja vulkana. Naime, i njih je iznenadila erupcija jer ništa nije upućivalo na to da bi vulkan mogao erumpirati, javlja BBC.

Ovu je lokaciju Peter Jackson odabrao za snimanje jednog od nastavaka trilogije 'Gospodara prstenova'.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene