Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trump je reagirao na divljenje koje mu je u četvrtak izrazio predsjednik Putin.


Očito polaskan i očaran onim što je o njemu rekao Vladimir Putin, vodeći kandidat na američkim predizborima za predsjedničke izbore Donald Trump uzvratio je ruskom predsjedniku istom mjerom nazivajući ga "moćnim čelnikom".

Vezani članci Vladimir Putin u Parizu (Foto: AFP) Dijalog ili osveta? Putin poručio što želi od Trumpa vezano za nuklearni sporazum Američki predsjednik Donald Trump i ruski predsjednik Vladimir Putin (Foto: AFP) Uvertira u sastanak u Argentini: Poznato mjesto i vrijeme susreta Trumpa i Putina

"On je snažan čelnik, on je moćan čelnik. On je vodio svoju zemlju", rekao je američki milijarder u emisiji Morning Joe na mreži MSNBC.

"Zadnjih godina oni (Rusi) su ga poštovali kao čelnika. Mislim da ima oko 80 posto (popularnosti) dok vidimo da (predsjednik Barack) Obama ima 30-40 posto", rekao je taj republikanac koji u siječnju 2017. želi ući u Bijelu kuću.

Trump je reagirao na divljenje koje mu je u četvrtak izrazio Putin.

Vodeći kandidat republikanske stranke za predsjedničku nominaciju 2016. je "sjajan čovjek" i "veliki talent", "neprijeporni favorit u predsjedničkoj utrci", rekao je ruski predsjednik, a prenijele su ruske novinske agencije nakon njegove godišnje tiskovne konferencije u Moskvi.

No kada je voditelj na MSNBC-u primijetio da Putin "ubija novinare, predstavnike oporbe i osvaja zemlje", Amerikanac je uzvratio: "On vodi svoju zemlju, on je barem čelnik, za razliku od onoga što imamo u našoj zemlji".

Osim toga, "mislim da i naša zemlja čini brojne pokolje", dodao je Trump. Ipak, inzistirao je voditelj Joe Scarborough, bivši republikanski zastupnik s Floride, "očito osuđujete Putina koji ubija novinare i predstavnike političke oporbe?"

"Naravno, svakako", rekao je kratko Trump. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook