Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo prijateljstvo

PUTIN NAHVALIO TRUMPA 'Vrlo je talentiran i apsolutni je lider predsjedničke utrke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'On je apsolutni lider predsjedničke utrke, kako mi to vidimo danas. Kaže da želi novu razinu odnosa, da želi produbiti odnose s Rusijom. Kako da to ne pozdravimo? Naravno da to pozdravljamo', kazao je ruski predsjednik.

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je u četvrtak kako pozdravlja izjavu američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa da želi produbiti odnose SAD-a s Rusijom.

Pročitajte i ovo Pogled na Zemlju s Mjeseca moćno ubojito sredstvo Rat se seli u svemir? Evo što najveće vojne sile kažu o donedavno nezamislivom načinu ratovanja Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

"On je vrlo živahan čovjek, vrlo talentiran, nema nikakve sumnje. No nije na nama da ocjenjujemo njegove dosege, već na američkim biračima", kazao je Putin novinarima.

Vladimir Putin započeo pressicu pred 1400 novinara

"On je apsolutni lider predsjedničke utrke, kako mi to vidimo danas. Kaže da želi novu razinu odnosa, da želi produbiti odnose s Rusijom. Kako da to ne pozdravimo? Naravno da to pozdravljamo", kazao je ruski predsjednik.

Trump je u dosadašnjim nastupima isticao kako ga iskustvo u poslovanju kvalificira za vođenje vanjske politike jer će zahvaljujući njemu biti sposoban pregovarati s čelnicima država. Ranije je izjavio kako će moći izići na kraj s Putinom.

Trumpov republikanski protukandidat Jeb Bush kazao je da je Putinova potpora Trumpu dokaz da je njujorški mogul poput njihove demokratske rivalke Hillary Clinton, nazvavši Trumpa na Twitteru "Hillary broj 2".

Trump je posljednjih dana pokrenuo buru osuda političara i uglednih osoba diljem svijeta svojom izjavom kako nakon terorističkih napada u Parizu i nedavnog napada s terorističkom pozadinom u SAD-u treba svim Muslimanima zabraniti ulazak u Sjedinjene Države. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene