Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osebujna ličnost

9 zanimljivih i ne baš poznatih činjenica o Chavezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je venezuelanski predsjednik Hugo Chavez bio osebujan malo tko spori. Mnogo je situacija koje je obilježio svojim jedinstvenim karakterom.

Devet najzanimljivijih činjenica o El Comandanteu, objavio je Time.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog visokih cijena Naređena vojna okupacija lanca trgovina: 'Krađa naroda mora prestati!' Slika nije dostupna U tunelu metroa VIDEO Snimljeno ukazanje pokojnog Huga Chaveza?

>> Hrvat iz Venezuele: EVO kako je bilo živjeti za vrijeme Chaveza

1. Chavez je zabranio je Coke Zero u siječnju 2009. Tvrdio je da je Cola s malo kalorija nezdrava, ali nije objasnio zašto.

2. Obećao je i da će zabraniti Noć vještica u svom televizijskom i radijskom tjednom obraćanju Alo Presidente, u listopadu 2005. Noć vještica nazvao je 'imperijalističkim terorom' i dijelom američke tradicije koja straši ljude.

3. Iako je često izražavao svoje neslaganje s kulturom i običajima SAD-a, bio je veliki obožavatelj bejzbola. Na utakmici s Metsima u Shea Stadiumu u siječnju 1999. tijekom posjeta toj zemlji, bacio je prvu lopticu. U New Yorku je također označio početak rada burze.

4. Golf nije volio. Nazivao ga je buržoaskim sportom. Naredio je zatvaranje dva najveća golf terena u Venezueli. Objasnio je kako njihovo održavanje previše košta dok je previše gladnih ljudi.

5. 2005. godine posjetio je južni Bronx i u u govorima u evangelističkoj crkvi obećao je poslati besplatnu naftu stanovnicima slabijeg imovinskog stanja. Osigurao je da jedna venezuelanska naftna kompanija stanovnicima isporučuje sirovinu za grijanje po 40 posto nižoj cijeni.

6. Govorio je da je kapitalizam odgovoran za završetak života na Marsu.

7. Bio je fan Twittera. U vrijeme njegove smrti imao je više od 4 milijuna sljedbenika na toj društvenoj mreži. Treće milijuntom je darovao novi stan.

8. Bio je i veliki prijatelj s nekadašnjim predsjednikom Kube Fidelom Castrom. Pridružio se kvartetu koji je Castru za 75. rođendan pjevao pjesmu 'Happy Birthday'

9. Imao je i umjetničku stranu. Predsjednici Argentine Cristini Fernandez de Kirchner darovao je sliku na kojoj su on i njezin pokojni suprug Nestor Kirchner. 'Ljudi ne mogu vjerovati da sam ja naslikao tu sliku. Morao sam koristi teoriju boje i sve', rekao je Chavez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene