Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanje 29 mrtvih u dvostrukom samoubilačkom napadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 29 osoba je poginulo u subotu kada su dva bombaša samoubojice napala kontrolnu točku i autobus koji je prevozio pripadnike snaga sigurnosti u sjedište pakistanske obavještajne agencije ISI u gradu Rawalpindi nedaleko Islamabada.

Glavni napad bio je usmjeren na autobus s 50 vojnika u trenutku dok je ulazio na glavni ulaz kampa, pri čemu je prema najnovijim podacima smrtno stradalo 27 osoba, rekao je neimenovani policijski izvor.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Drugi napadač aktivirao je autobombu kod kontrolne točke pred sjedištem pakistanske vojske koje se nalazi oko deset kilometara dalje. U napadu je poginuo jedan vojnik i napadač.
To je posljednji u nizu samoubilačkih napada na vojne baze i
obavještajne službe koje su, kako se sumnja, izveli pro-talibanski ekstremisti.

Cilj subotnjih napada vjerojatno je utjecaj na odluku pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa da ukine izvanredno stanje koje je uveo 3. studenoga, pozivajući se na rast islamskog ekstremizma i terorizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene