Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 29 osoba je poginulo u subotu kada su dva bombaša samoubojice napala kontrolnu točku i autobus koji je prevozio pripadnike snaga sigurnosti u sjedište pakistanske obavještajne agencije ISI u gradu Rawalpindi nedaleko Islamabada.


Glavni napad bio je usmjeren na autobus s 50 vojnika u trenutku dok je ulazio na glavni ulaz kampa, pri čemu je prema najnovijim podacima smrtno stradalo 27 osoba, rekao je neimenovani policijski izvor.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Drugi napadač aktivirao je autobombu kod kontrolne točke pred sjedištem pakistanske vojske koje se nalazi oko deset kilometara dalje. U napadu je poginuo jedan vojnik i napadač.
To je posljednji u nizu samoubilačkih napada na vojne baze i
obavještajne službe koje su, kako se sumnja, izveli pro-talibanski ekstremisti.

Cilj subotnjih napada vjerojatno je utjecaj na odluku pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa da ukine izvanredno stanje koje je uveo 3. studenoga, pozivajući se na rast islamskog ekstremizma i terorizma.