Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najmanje 140 mrtvih u sukobima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U oštrim sukobima između vladinih postrojbi i tamilskih pobunjenika na sjeveru Šri Lanke u posljednjih je 24 sata na obje strane ukupno poginulo najmanje 140 ljudi, a više od 33 vojnika se smatra nestalima, rekao je vojni glasnogovornik.

Sukob je u srijedu počeo u Muhamalaliji, 390 km sjeverno od glavnog grada kada su vladine postrojbe upale u područja koja kontroliraju pobunjenici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Humanitarna kriza se širi Tamili traže prekid vatre, vlada odbija Slika nije dostupna Ubrzana akcija Šri Lanka nastavlja napade na tamilske tigrove

Vojni glasnogovornik je rekao da je najmanje 100 pobunjenika i 43 vojnika ubijeno u 11 satnom sukobu, najsnažnijem od kada su vladine postrojbe počele ofenzivu na pobunjenike u travnju 2006.

Agencija France presse prenosi da su tamilski tigrovi izjavili da su ubili najmanje 100 vojnika Šri Lanke što nije potvrđeno iz neovisnih izvora.

Pobunjenici priznaju da su izgubili 16 boraca, dok je ministarstvo obrane Šri lanke, što je vrlo rijedak slučaj priznalo gubitak 43 vojnika, a još 33 se smatra nestalima na otoku Jaffna.

Dvije strane sukobljavaju se svakodnevno na sjeveru Šri Lanke i uglavnom navode kontradiktorne informacije o sukobima. Neovisno izvori nisu u mogućnosti provjeriti informacije jer vlada blokira pristup linijama fronte.

Colombo procjenjuje da pobunjenici imaju ukupno 3.000 ljudi, ali tvrdi da su od 1. siječnja ubili 3.025, dok su sami navodno izgubili 218 vojnika u istom razdoblju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene