Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarna kriza se širi

Tamili traže prekid vatre, vlada odbija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tamilski pobunjenici objavili su jednostrani prekid vatre i najavili da prestaju sa svim ofenzivnim operacijama na sjeveroistoku zemlje, ali ministar obrane Šri Lanke Gotabhaya Rajapaksa odbio je tu ponudu.

Pobunjenici su izdali priopćenje i najavljuju jednostrani prekid vatre zbog nezabilježene humanitarne krize, te kao reakciju na pozive Europske unije, Ujedinjenih naroda i vlada SAD-a, Indije i drugih. Tamilski tigrovi tvrde da je više od 165 tisuća ljudi koji žive u obalnome području ugroženo stalnim napadima vojske Šri Lanke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka Pobunjenici ostali bez oba zrakoplova Slika nije dostupna UNICEF odlučio reagirati Tamilski tigrovi novače sve više djece u svoje redove

'Smrt i razaranje nastavljaju se. Sve je pogoršano namjernim uskraćivanjem hrane i lijekova, što traje već mjesecima. Neizbježno je da počnu umirati od gladi', kaže se u tamilskome priopćenju. 'Pozdravljamo pokušaje UN-a i njegovih agencija da pomognu civilnome stanovništvu i spremne su surađivati sa stanovništvom, a sve kako bi se riješio humanitarni problem', dodaje se. No Rajapaksa je na televiziji rekao da pobunjenici prvo moraju dopustiti civilima odlazak iz ratnog područja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene